Nederlanders domineren op eigen bodem bij IICH Groningen

Nederlanders domineren op eigen bodem bij IICH Groningen
In het Groningse Zuidbroek staan er dit weekend de internationale 1 en 2 sterren wedstrijd op het programma. Die begon vanmorgen in de twee-ster in de 1.30m met winst voor Nuri Dijks in de Klassiek op tijd. Samen met zijn Hisaura van ’t Heike (v. Tamura van ’t Heike D’07) reed hij met een foutloze ronde naar een tijd van 55.53 seconden.

Voor Emile Tacken was er met Waterstone (v. VDL Silverstone) een tweede plaats in 55.88 seconden, gevolgd door Wiljan Laarakkers die met zijn Euphoria naar de derde plaats reed in 57.18 seconden. De top vijf werd hier vervolledigd door Albert Zoer met Edorette op de vierde plaats en Renate Beuving met Berona op de vijfde plaats.

Wiljan Laarakkers reed vervolgens naar de winst in de 1.35m tweester rubriek. Ditmaal zadelde hij zijn Nerono Z met wie hij een mooie omloop liet zien in 52.51 seconden. Op de tweede plaats eindigde de Brit Max Routledge met zijn Carus Royale (v. Cardino 5) in 53.19 seconden, gevolgd door Bert-Jan Zuidema die als derde eindigde met Dulano (v. Guiminko) in 55.42 seconden.

Harrie Wiering reed zijn Emil naar de vierde plaats, gevolgd door Annelies Vorsselmans die met haar Santa Fe LS La Silla op de vijfde plaats eindigde.

In de 1ster rubriek op 1.20 en 1.30m bleef de winst in handen van Aniek Diks met haar Freestyle. Zij reden naar een tijd van 33.28 seconden in dit twee-fasen parcours. Nuri Dijks eindigde op de tweede plaats met Femme Fatale in 34.20 seconden, gevolgd door Lars Slagter met Desmond R die in 34.37 seconden als derde wist te eindigen.

Klik hier voor alle resultaten