Nederlanders domineren in Asten, Boy-Adrian van Gelderen beste Belg

Nederlanders domineren in Asten, Boy-Adrian van Gelderen beste Belg
De internationale wedstrijd in Asten startte de dag met de 1.30 - 1.35m proef speciaal voor de zes- en zevenjarige paarden. In totaal kwamen er 51 combinaties aan de start waarvan 18 een dubbele nulronde presteren. Rob Heyligers sprong naar de overwinning op de rug van de 6-karige KWPN-ruin, Ffw88 Mb (Azteca VDL x Nonstop). Het duo stopte de klok in 25,79 seconden. Katrin Eckermann en de KWPN-ruin, Fortuna (Chello III VDL x Indoctro) volgden op een tweede plaats. Het duo kruiste de finish in 26,29 seconden.

Enkele Nederlandse duo's maakten vervolgens de top vijf compleet. Caroline Jordan en Fahrenheit (v. Sandro Beast) strandde nog net op het podium. Ze werd gevolgd door landgenoten Bart Lips (Feddebezi SW, v. Contendro I) en Marvin van den Neeuwenhuijzen (E.R.P van www.olland.biz).

Boy-Adrian Van Gelderen zette de beste Belgische prestatie neer. Op de rug van Zirocco's Flash (v. VDL Zirocco Blue N.O.P.) finishte hij foutloos in 29,55 seconden, goed voor de achtste plaats.

Nadat de jonge paarden hen kunnen hadden getoond was het aan de tweester ruiters om in actie te komen. Nederland domineerde opnieuw het klassement. Van de 64 starters kwamen 34 combinatie door in de tweede fase. In deze 1.35m CSI2* proef was de overwinning uiteindelijk voor Bianca Schoenmakers en de 10-jarige KWPN-rui Boss HDH (Phin Phin x French Buffet). Na een foutloze barrage in 26,38 seconden, werd het duo gevolgd door Patrick Lemmen en Zorito (Tenerife VDL x Zeoliet). Kristian Houwen vervolledigde het podium.

Op de rug van de 8-jarige KWPN-merrie Drop Shot VM (Kannan x Casantos), finishte Houwen in 28,35 seconden. Het duo werd opgevolgd door Luc Martens (Deveny) en Michel Hendrix en de 9-jarige Zangersheide-merrie Alaska Z (v. Asca Z).

Marie Kundycki en BWP-merrie I Circa d'Or (Cicero Z van Paemel x Pluriel) wisten zich alsnog te klasseren. Het duo besloot foutloos in 33,24 seconden, goed voor de 13de plaats.