Nederlanders doen het goed op CSI2* Vestfold

Nederlanders doen het goed op CSI2* Vestfold
Vrieling-Bubalu-520x325De Noorse ruiter Geir Gulliksen heeft de CSI3* Grote Tour 1m45 gewonnen op het CSI in Vestfold, Noorwegen. Met zijn paard Edesa S Banjan reed hij zijn tweede fase in 26,51 seconden en was daarmee de snelste. Nederlander Harrie Wiering kon zich als tweede plaatsen met World Wide op 28,32 seconden. De derde plaats was voor de Noorse Maia Stange Rosholm en Window 7. Therese Sohol Henriksen werd vierde, Nederlander Tim Hendrix met Very Nice vijfde.

Ier Alex Duffy en Grand Balou 4 wisten de Medium Tour 1m40 te winnen. Deze combinatie reed de tweede fase in 23,79 seconden en was daarmee twee seconden sneller dan Nederlander Jur Vrieling. Deze reed met Flashdance van de Kalevalki. Ook de derde plaats was voor Nederland met Bram van der Pluijm en Kalix. Van der Pluijm klokte af op 25,96 seconden en was dus nipt trager dan Vrieling.
Zo zijn opvallend veel Nederlanders in de toptien van deze proef. Op vier zien we Joep Raijmakers met Van Schijndel's Wamberto en de zesde plaats was voor Leon Kuijpers met Veronika.

De Kleine Tour 1m35 werd dan weer gewonnen door een Noor. Morten Alexander Djupvik en U-Goldflower waren met 50,12 seconden welgeteld 0,06 seconden sneller dan de Nederlandse combinatie Suzanne Tepper en KM Carrera. Ook hier deden onze noorderburen het weer goed, want de vierde plaats was voor Piet Raijmaker Jr. met Van Schijndel's Chanelly en Björn Egberink werd met Quintina tiende.

De puissance werd gewonnen door de Brit Nick Benterman en Kentucky.

Klik hier voor alle resultaten.

Bron: Equnews
Foto: Equpics