Nathalie Vantieghem en Talissa Witteboon openen MET vandaag met succes

Nathalie Vantieghem en Talissa Witteboon openen MET vandaag met succes
Nathalie Vantieghem en Talissa Witteboon hebben vandaag met succes de eerste proeven van de MET in Spanje afgelegd. Vantieghem en haar eigen veertienjarige ruin Zatini veroverden de derde plaats in de Bronze 1 1,10m. Tijdens deze proef legden de ruiters twee fases af, en Nathalie Vantieghem wist de tweede fase al in 33,53 seconden te beëindigen. Hiermee moest ze enkel de Britse Helen Cruden en de Zwitserse Christiana Duguet voorlaten.

Cruden won deze proef met de My O My-zoon Limestone Diamond, die haar in 28,69 seconden het parcours liet afleggen. Duguet en Otello du Soleil (Alligator Fontaine) klokten af op 31,99 seconden.

In de Gold 1 1,30m wist Talissa Witteboon met Cadiz van 't Winkenshof Z de negende plaats in de wacht te slepen. Na een foutloze ronde van 54,71 seconden bleven ze voor op de Ier Shane O'Reilly en Elvira (Ustinov), die dus tiende werden.

De Fransman Benjamin Grandjacques won deze rubriek in het zadel van de Selle Françaismerrie Surya de Pluvinel, een dochter van Air Jordan. In 51,11 seconden bleven zij foutloos, en dus werd Ier Niall Talbot met Secret Fernhill (Je t'Aime Flamenco) tweede in 51,49 seconden. Steven Franks en Billy Ginger (Billy Congo) veroverden plaats drie, vlak voor Jemma Kirk Tchoupi Pironniere (l'Amour du Bois). Stefanie Küng stelde met Candy Man V (Corrado I) de vijfde plaats veilig voor Zwitserland.

Klik hier voor alle resultaten.