Na Nicola wint nu ook Olivier Philippaerts op Indoor Brabant

Na Nicola wint nu ook Olivier Philippaerts op Indoor Brabant
Stoeterij Dorperheide is aan een sterke concours bezig in 's Hertogenbosch. Nadat Nicola Philippaerts gisteren al een rubriek won, was het daarnet aan Olivier die de beker in ontvangst mocht nemen.

Olivier won met de 10-jarige H&M Legend of Love de 1m55 rubriek met afzonderlijke barrage. Legend of Love liet de laatste tijd al duidelijk merken dat zij in super periode zit. Winst in de Masters van Gent, 4e in de Grote Prijs van Amsterdam, 5e in de Wereldbeker van Leipzig en winst in de Grote Prijs van Mechelen.

Op Indoor Brabant moest een barrage met 10 combinaties uitmaken wie er uiteindelijk zou winnen. Philippaerts klokte met zijn schimmelmerrie af in een tijd van 37:10 seconden. Daarmee was hij 17 honderdste van een seconde sneller dan Scott Brash en de 11-jarige BWP hengst Hello Guv'Nor (v. Diamant de Semilly).

Rolf Goran Bengtsson en Clarimo Ask (v. Clearway) eindigden op de 3e plaats. Beste Nederlander werd Ruben Romp met Audi's Teavanta II C op de 4e plaats. Sheikh Ali Bin Khalid Al Thani behaalde een 5e plaats met Vienna Olympic.

Voor zowel Gudrun Patteet (Sea Coast Ferly), Jos Verlooy (Caracas) als Pieter Devos (Dream of India Greenfield) waren er 4 strafpunten in het basisparcours.

Klik hier voor de uitslag.