Morssinkhof en Philippaerts weer in de prijzen bij Jumping de Achterhoek

Morssinkhof en Philippaerts weer in de prijzen bij Jumping de Achterhoek
Vandaag tijdens Jumping de Achterhoek stond er twee maal een gecombineerde proef van Junioren & U25 op het programma. In de middag werd de CSI Ommen prijsĀ  gewonnen doorĀ Jessie Wiefferink en later op de dag was hetĀ AimeeĀ  Jones die met de EQ International prijs aan de haal ging.

In de CSI Ommen prijsĀ  werd het een drukke barrage met maar liefst 19 combinaties aan de start, waarvan er tien rond kwamen zonder het hout aan te raken. De snelste daarvan was Jessie Wiefferink met haar paard Vida Loca (v. Lux Z x Galanta). In een tijd van 27,05 seconden was het duo sneller als langdenoot Bart Haselbekke, die met zijn paard Qualif de Thurin (v. Socrate de Chivre x Gazelle de Thurin) ruim een seconden langer nodig had om het parcours te overwinnen.

Bart Haselbekke werd op enkele honderste van seconden gevolgd door de franse Victoria Tachet. Victoria reed er met Alora 8 (v. Askari x Lord) 28,89 seconden over. Op de vierde plaats staat de duitser Maximilian Rolf met zijn paard Carachio 2 (v. Contendro x Falsterbro) met een tijd van 29,10 seconden. De top vijf werd vervuld door de noorse Emma Brauti met Aurora Z (v. Cornado NRW x Arpeggio). Zij hadden samen een tijd van 30,12 seconden.

Tijdens de EQ International prijs over 1.35 ging de winst naar de Britse Jones. In het zadel bij de super snelle merrie Lilly (v. Lordanos) was ze een maatje te groot voor Vincent Geerink, die eerder deze week nog een rubriek won met Capella Marienshof Z (v. Corland) Dit maal moesten Geerink en de Corland merrie genoegen nemen met een tweede plaats na hun fraaie rit in 55.37 seconden. Op de derde plaats eindigde Hanna Cecilie Wicklund uit Noorwegen. Samen met haar merrie Tiffany (v. Levisto) bleef ze de in topvorm verkerende Simon Morssinkhof en Thibault Philippaerts voor.

Beide Belgische heren, die de hele week al in de prijzen vallen in Vragender, zaten werderom in de top van het klassement. Morssinkhof en de Zangersheide gefokte Notre Star Z (v. Numero Uno) sprong met een foutloze rit van 56.72 seconden naar de vierde plaats. Terwijl Philippaerts en Isoline van Dorperheide in 57.58 seconden de top vijf foutloos afsloten.

Kijk hier voor alle resultaten.