Morgen starten de "Ghent Masters of Showjumping"

Morgen starten de "Ghent Masters of Showjumping"
Vandaag komen de paarden aan op het Flanders Horse Expo die deelnemen aan de 2 sterren competitie. De keuring van de paarden staat voor vanavond op het programma. De eerste rubriek start donderdagochtend om 9 uur. Donderdagavond is er ook een Showproef gesponsord door AVEVE over een hoogte van 1m10. De 1m45 Grand Prix is voorzien voor zaterdag omstreeks 16u30.

Vanuit België komen er uiteraard heel wat ruiters aan de start. Zo zijn er Pieter Devos, Dominique Hendrickx, Donaat Brondeel, Niels Bruynseels, Gilles Dunon, Patrik Spits, Wilm Vermeir, Koen Vereecke, .... Maar er is ook plaats voor jonge talenten zoals Beau Vandousselaere, Gilles Thomas, Jeroen De Winter, Elisa Strubbe, Michael van den Bosch, Pieter Kenis, ....

De buitenlandse ruiters die naar Gent komen zijn ook niet van de minste! Zo is de Britse Jessica Mendoza, recent nog succesvol in Hong Kong tijdens de Masters Grand Slam, één van de Britse deelnemers. Haar landgenoot Joe Clee mag uiteraard ook niet ontbreken. Met Emanuele Gaudiano zien we een sterke vertegenwoordiger vanuit Italië. De 'Queen van Jumping Mechelen', de Nederlandse Anne Liza Makkinga (winnares van de Queens Cup) is net als vorig jaar ook nu weer van de partij. Katharina Offel en Cassio Rivetti verschijnen ook in de ring van het Flanders Horse Expo.

Vorig jaar werd de Grote Prijs gewonnen door Jody Bosteels uit Affligem. Annelies Vorsselmans en Nadege Janssen werden toen 2e en 3e. Bosteels zal dit jaar opnieuw een poging ondernemen om de Grand Prix te winnen.

Voor een volledig overzicht van alle deelnemers:

Deelnemerslijst CSI Gent