Mooie vijfde plaats voor de BWP-er Bluebuster in Abu Dhabi

Mooie vijfde plaats voor de BWP-er Bluebuster in Abu Dhabi
Het is de BWP-er Bluebuster die in Abu Dhabi in de top vijf weet te springen vanmiddag in de 1.45m rubriek. In deze vier sterren wedstrijd weet de Mr Blue nakomeling met zijn Russische ruiter Vladimir Tuganov naar een mooie vijfde plaats te springen in 72.44 seconden. Zij waren hiermee één van de snelste vierfouters van het veld.

Slechts drie combinaties van de 33 wisten zich dan ook foutloos door het lastige parcours te werken. Waarvan in de barrage enkel de Franse amazone Adeline Hecart nogmaals haar foutloze ronde wist te herhalen. Zij deed dit met haar Question D'Orval (v. Rosire) met wie zij rond wist te komen in 37.33 seconden. De Spanjaard Luis Jesus Escobar nam het risico en besloot er vol voor te gaan. Helaas resulteerde dit in vier strafpunten voor hem en zijn Coronado nakomeling Conjurer die hier wel liet zien over de nodige snelheid te beschikken. Het tweetal kwam door ook door de finish met een tijd van 37.14 seconden wat hen op een mooie tweede plaats bracht.

Voor Moftah Al Dhaheri was er de derde plaats met zijn Al Yamahah (v. Baloubet du Rouet). Zij wisten als laatsten een plaatsje te bemachtigen in de barrage die dan ook zonder hoge risico's verreden werd. Helaas resulteerde het alsnog in vier strafpunten en stopten ze de klok op 39.44 seconden. De Duitser David Will eindigde met zijn Casall nakomeling Cassando op een vierde plaats als snelste vierfouter in de eerste ronde. Zij kwamen rond in 71.88 seconden.

Klik hier voor alle resultaten