McLain Ward zorgt voor knallende thuisoverwinning in Longines Grand Prix Grand Slam New York, BWP'er Fantast (ex-paard Yentl Baert) pakt brons

McLain Ward zorgt voor knallende thuisoverwinning in Longines Grand Prix Grand Slam New York, BWP'er Fantast (ex-paard Yentl Baert) pakt brons
Zonet heeft de nummer acht van de Wereldranking springen, de Amerikaan McLain Ward, de razend spannende Grand Slam Longines Grand Prix van New York CSI5* 1,60m gewonnen. In de bloedstollende barrage gingen veertien combinaties van start, maar slechts zes hielden het ook in de barrage foutloos.

Ward en zijn elfjarige Clinta, een Oldenburgse merrie van Clinton, konden de overwinning voor de VS thuishalen in 34,92 seconden. Peder Fredricson, de laatste starter in de barrage, kon met Hansson WL (Hip Hop) op de valreep nog Erynn Ballard van de tweede plaats verstoten voor Zweden. De Canadese en haar dertienjarige BWP'er Fantast (Toulon) gingen in de barrage als eerste van start met een snelle tijd van 35,89 seconden. Fredricson bleek uiteindelijk een kleine halve seconde sneller.

We kennen Fantast van Yentl Baert, die het paard voor het eerst op vijfsterrenniveau toonde.

Kevin Staut en zijn Vendome d'Anchat HDC (Diamant de Semilly) grepen de vierde plaats voor Frankrijk in 36,26 seconden, Cristalline (Cristallo) en Adrienne Sternlicht rondden de top vijf nog af voor de Verenigde Staten.

De BWP-ruin S&L Sage (Wandor vd Mispelaere) kon met David Raposa nog zesde worden. Voor Olivier Philippaerts en Gregory Wathelet speelde er vanavond wat pech mee. Beide ruiters, Philippaerts met H&M Forever d'Arco ter Linden (Udarco) en Wathelet met Iphigeneia de Muze (Erco van 't Roosakker) kregen acht strafpunten aangerekend in de eerste fase.

Klik hier voor het volledige resultaat.