Max Sebrechts aan de top tijdens Finale Pony criterium De Warre

Max Sebrechts aan de top tijdens Finale Pony criterium De Warre
Dat professionele topruiters vaak voortkomen uit zeer goede pony ruiters is een gekend gegeven. Max Sebrechts wist zich al aardig te bewijzen tussen de paarden tijdens Flanders Horse Expo, maar boekt minstens evenveel succes tussen de ponies.

Op zondag was er namelijk de finale van het pony criterium in De Warre Neeroeteren waar Max de hoogste proef wist te winnen, namelijk de 1.20m rubriek.
Met Opaline Optima was hij de enige combinatie die gedurende het volledige criterium foutloos bleef.
Jules Van Hoydonk, die met Ochid's Cenda aan de start kwam tikte zowel in de eerste manche als in de tweede manche een balk uit de lepels, maar wist niettemin telkens een snelle tijd neer te zetten, wat goed was voor de tweede plaats.
Ook de derde plaats was voor talent Max Sebrechts. Ditmaal met Kodiak, hij tikte ook twee maal een balk maar had twee keer een iets tragere tijd dan Jules.

Tijdens de finale van de 1m10 rubriek was het Seppe Wouters op de rug van Erica die met de winst aan de haal ging. Deze reden 2 foutloze manches met de snelste tijd.
Ook Thibeau Spits en Kantj'es Feiko bleven dubbel foutloos, maar deze waren telkens een kleine seconde trager dan Seppe, wat resulteerde in een tweede plaats.
De top 3 werd afgewerkt door Elisa Van Den Brande met Joly's Bryan.

Voor alle resultaten Klik Hier