Mathias Hazebroek wint de 'Prijs Equnews' in Opglabbeek

Mathias Hazebroek wint de 'Prijs Equnews' in Opglabbeek
Dit weekend staat het Sentower Park te Opglabbeek volledig in het teken van de jeugd. Voor children, junioren, pony's en young riders zijn er tal van proeven voorzien, en er staan eveneens landenwedstrijden op het programma.

De eerste dag werd alvast succesvol ingezet. Zojuist werd er de 'Prijs Equnews' afgewerkt, een 1m25-proef  in twee fasen voor junioren. Daarin was Mathias Hazebroek de absolute nummer 1. Met de 13-jarige Chivas (v. Carpaccio) onder het zadel zette hij de onklopbare tijd van 26:56 seconden neer, en zo won hij de proef. Dit duo won onlangs in de GCT van Antwerpen nog de 1 ster Grote Prijs.
België stond ook op de 2de plaats. Daar zorgde Camille Demolie voor, die met de BWP merrie Ferra van den Bisschop (v. Vigo D'arsouilles) finishte in 28:33 seconden. Vicky Venschott vervolledigde met Guimmerdor (v. Guidam (de Dartay)) de top 3.
Gilles Thomas (Jacarta vt Ravennest), Caroline di Vittorio (Camus 11) en Camille Demolie (G Star du Cartier) behaalden nog een top 10-plaats.

De young riders hebben intussen ook al hun debuut gemaakt. In de 'Prijs Stoeterij Dorperheide' over een hoogte van 1m35 moest Lynn D'Have enkel de Britse Chelsea Skelton voorlaten. Zij nam met Millfield Baloney (v. Balou du Rouet Z) de 1ste plaats voor haar rekening in 60:26 seconden.
D'Have was net iets trager, en sprong met de BWP hengst Espri van de Hermitage (v. Diamant De Semilly) naar de 2de plaats in 61:40 seconden.

Leonie Peeters sprong in de 'Prijs AS Sporthorses' over een hoogte van 1m30 naar een mooie 2de plaats. Zij kon hiervoor rekenen op  de 9-jarige Cardenta (v. Cardento).

In de 'Prijs Wilgenhof Hindernissen', een 1m30-proef tegen de klok voor junioren, was er een 5de plaats voor Dieter Vermeiren en de Zangersheide ruin Kingston Town 111 Z (v. Kashmir van Schuttershof). Claire Putters behaalde met Cristainvill een 8ste plaats. Mathias Hazebroek sloot met de BWP merrie Fadesha (v. Quival) de top 10 af.

Klik hier voor de uitslagen.