Mathias Hazebroek onklopbaar op eigen bodem

Mathias Hazebroek onklopbaar op eigen bodem
Het vernieuwde terrein van het Azelhof in Lier is de aankomende twee weken het toneel van de Spring Tour. En na twee dagen topsport in de lente zon kan eigenaar Mike Hazebroek al trots terug kijken op wat hij heeft neergezet met zijn team.

De pistes en opwarming ringen liggen er top bij, maar ook de entourage heeft meer weg van een 5* wedstrijd.  Als kers op de taart ziet Hazebroek ook nog zijn eigen zoon Mathias de afsluitende Salus Prijs van vandaag op naam schrijven.

In de pittige 1.30 rubriek wisten zich vijftien combinaties te plaatsen voor de barrage. Daar was het Hazebroek die als een speer door "zijn eigen" piste ging in het zadel van de 10-jarige Hanibal (v. Dacro).  Het duo finishte foutloos in 36.93 seconden en bleef daarbij  Simon Morssinkhof en Notre Star Z (v. Numero Uno) ruim voor.

Morssinkhof en zijn schimmel merrie hadden bijna drie seconden langer nodig om over de finish te komen en eindigde als tweede. De derde plaats was voor Marthe van Gorp en Mellifluous (v. Monte Bellini). De amazone klokte 40.94 seconden en maakte het Belgische podium voor de neus van de Griek Dimitri Natsis compleet.

Celine Bradt maakte met haar merrie Iris (v. Radco D'Houtveld) de top vijf compleet na een rit in 42.92 seconden.

Kijk hier voor alle resultaten.