Marlon Zanotelli wordt op de hielen gezeten door Constant van Paesschen in Shanghai

Marlon Zanotelli wordt op de hielen gezeten door Constant van Paesschen in Shanghai
Marlon Modolo Zanotelli is het jaar zonder meer goed gestart. De in-België-wonende Braziliaan schreef dit seizoen al enkele internationale Grand Prix overwinningen op zijn naam. Ook in Shanghai bleek Zanotelli niet te stoppen. Hij bleef er nipt voor op Constant van Paesschen in de 1.50m openingsrubriek van de Longines Global Champions Tour.

In het zadel van de 14-jarige BWP-ruin, Extra van Essene (v. Diamant de Semilly) klokte Zanotelli foutloos af in 20,45 seconden. Samen met Carlos De Cock zijn fokproduct bleef Zanotelli zo minder als een seconde voor op Constant Van Paesschen met de Casall-zoon, Compadre van de Helle. Van Paesschen kruiste de eindmeet in 21,22 seconden.

Een duo Ieren volgden op de respectievelijke derde en vierde plaats. Cameron Hanley sprong met de 13-jarige KWPN-ruin, Aiyetoro (v. Concorde) naar de  derde plaats terwijl Shane Breen met CSF Vendi Cruze (v. ARS Vivendi) op de vierde stek eindigde.

De volledige top zes was aan elkaar gewaagd en hield de chrono onder de 22 seconden. Jerome Guery vervolledigde de top vijf met de 11-jarige KWPN-ruin, Celvin (v. Raphael). In het verleden nog uitgebracht door Alexa Larkin.

Klik hier voor de resultaten