Marc Houtzager wint in eigen land

Marc Houtzager wint in eigen land
In Eindhoven werd er daarnet op 3 sterniveau gesprongen. Het ging om een 1m50-proef met aparte barrage. Daarin waren de Nederlanders goed vertegenwoordigd. Het was Marc Houtzager die de aller snelste tijd wist neer te zetten. Met Sterrehof's Uppity (v. Guidam) finishte hij in 44:86 seconden, en zo schreef hij de proef op zijn naam. Zijn landgenoot Michel Hendrix haalde kort na hem de eindstreep. Hij zette met Baileys (v. Indoctro) een tijd van 45:55 seconden neer, goed voor de 2de plaats. De altijd snelle Italiaan Lorenzo De Luca liet zijn talent ook weer zien. Met Balou De Coeur Joye (v. Balou Du Rouet) eindigde hij op de 3de plaats.

Wout-Jan van der Schans en Capetown (v. Oklund) zagen we op de 4de plaats terug. Zij hadden een snellere tijd neergezet dan de winnaars (43:95 seconden), maar kregen onderweg een springfout. Remco Been vervolledigde met de BWP hengst Holland Vd Bisschop (v. Heartbreaker) de top 5.

Geen enkele Belg wist zich in deze proef te kwalificeren voor de barrage.

In de Small Tour van de 3 stercompetitie, die gebouwd stond op een hoogte van 1m35, kregen we een volledig Nederlands podium. Jesper Romp was de snelste. Hij zette met Duncan de winnende tijd van 38:55 seconden neer. Ruben Romp finishte kort daarna. Hij sprong met Audi'S Dimple (v. Wittinger VDL) naar de 2de plaats in 38:66 seconden. Voor Lisa Nooren en VDL Groep Urane De Talma (v. Argentinus) was er een 3de plaats.

Pieter Clemens reed met de BWP ruin Horizon De Regor (v. Obourg) een foutloos basisparcours, maar kreeg een tijdsfoutje. Zo kon hij zich niet plaatsen voor de barrage.

In de 1m30-rubriek van de 1 stercompetitie zagen we onze landgenote Maxime  De Clercq nog terug. Zij sprong met de BWP ruin Gantico (v. Canturo) naar de 3de plaats.

Klik hier voor de uitslagen.