Maïté Delrée, Vincent de Reys, Nicola Philippaerts en Gill Cools starten dag in de prijzen in Spanje

Maïté Delrée, Vincent de Reys, Nicola Philippaerts en Gill Cools starten dag in de prijzen in Spanje
Tijdens de MET in het Spaanse Oliva, Valencia en Oliva Nova doen onze landgenoten het erg goed de laatste weken. Vanochtend gingen de ruiters in Valencia van start met de Bronze 2 1,20m in een proef tegen de klok. Onze landgenote Maïté Delrée wist er met haar dertienjarige Riverman-zoon Arizona de achtste plaats te bemachtigen na een tijd van 70,69 seconden.

Albert Hirsch bewees zich in deze proef als snelste met de vijftienjarige Holsteinermerrie Tänzerin 6, een dochter van Quidam de Revel. Het duo won voor Israël in 63,58 seconden. Clintility Vaw Z (Clinton) kwam onder het zadel van de Duitse Gina Wenninger het dichtst in de buurt en werd tweede in 66,83 seconden. Clara Bruchez reed Classic Chocolate (Colander N) naar plaats drie.

Ook Vincent de Reys en Gill Cools reden zich in deze proef in de prijzen. De Reys werd twaalfde met Catachi van de Helle (Cachas) en achttiende met Bea van de Helle (Castelino van de Helle). Gill Cools wist met Domitilla Di San Patrignano (Canturo) vijftiende te worden.

Nicola Philippaerts wist dan weer vijftiende te worden in de Gold 2 1,35m. Dat deed de Limburgse ruiter met de achtjarige BWP-ruin Krapuul F, een zoon van Diamant de Semilly. Julien Epaillard won deze proef met Valentino D'Auge (Guarana Champeix). Ook veel Belgische paarden toonden kwaliteit in deze rubriek. Ifinari Ter Dolen, een BWP-merrie van Catwalk vd Helle, was goed voor de tweede plaats onder Thierry Rozier. Ideal van 't Veer (Vigo d'Arsouilles) werd dan weer vierde met Pius Schwizer en Cristal Clear Z (Canturo Bois Margot) sprong naar de zesde plaats met Clement Boulanger.

Klik hier voor alle resultaten.