Machtige podiumplaats voor Pieter Devos in Wereldbekerwedstrijd Basel

Machtige podiumplaats voor Pieter Devos in Wereldbekerwedstrijd Basel
De Wereldbekerwedstrijd in het Zwitserse Basel blijft in het thuisland. De vijfsterren 1m60 competitie van de Longines Rankings kende haar winnaar in de Zwitser Martin Fuchs die vandaag kon rekenen op Clooney. Met de dertienjarige Cornet Obolensky nakomeling bleef hij de slechts driekoppige barrage voor in een tijd van 37.61 seconden. Van de top drie bleven slechts de eerste twee combinaties foutloos.




Quick Results:

  1. Martin Fuchs - Clooney

  2. Marc Houtzager - Sterrehof's Calimero

  3. Pieter Devos - Apart






Daaronder viel ook Marc Houtzager die na zijn tweede prijs in de Grote Prijs afgelopen vrijdag ook vandaag zijn meerdere moet erkennen in een Zwitser. Met de KWPN-er Sterrehof's Calimero (v. Quidam de Revel) zorgde hij voor een prachtige tweede plaats in een tijd van 38.84 seconden. Pieter Devos zien we ook opnieuw terug aan de top van het klassement. Hij kon vandaag rekenen op de 14-jarige KWPN-er Apart (v. Larino) die hij in de snelste tijd van 36.98 seconden door de finish wist te sturen. Helaas moest hij daarbij wel 4 strafpunten incasseren.
Met zijn derde plaats vandaag staat hij in het algemene klassement na deze tiende editie op een voorlopige tweede plaats met 64 punten. Dat is slechts 1 punt verschil met de huidige leider van het klassement Steve Guerdat.

De vierde plaats ging er naar Lucia le Jeune Vizzini met de BWP-er Lora Piana Filou de Muze (v. Stakkato) die in de eerste omloop een strafpunten voor tijd kregen. Ook Eduardo Alvarez Aznar bleef met 1 strafpunt steken op een vijfde plaats in het zadel van Rokfeller de Pleville Bois Margot.

Naast het mooie resultaat van Pieter Devos zien we ook Gudrun Patteet terug bij de beste tien. Met haar Sea Coast Pebbles Z (v. Picasso) wist ze met slechts 1 strafpunt de zevende plaats te veroveren.

Resultaten