Lummen is de eerste wedstrijd van het Nations Cup seizoen

Lummen is de eerste wedstrijd van het Nations Cup seizoen
Vorig jaar was het voor Peter en Luc Postelmans een droom die werkelijkheid werd! Hun CSIO5* maakte voor het eerst deel uit van de eerste divisie van de Furusiyya FEI Nations Cup Series. Een hele uitdaging maar het werd een succes over de hele lijn.

Ook dit jaar is Lummen the place to be. De Belgische chef d’équipe Dirk Demeersman heeft nu al duidelijk gemaakt dat Lummen voor hem het eerste concours is waar de Belgische ploeg er moet staan. België kan net als Frankrijk, Ierland, Italië en Zweden punten pakken in Lummen. Nederland, Groot-Brittannië en Zwitserland (de winnaars van 2014) vervolledigen het lijstje maar kunnen geen punten verdienen.

Voor het CSIO5* kunnen de springruiters al terecht in Lummen voor de start van het outdoor seizoen: de Springtour. Vanaf 31 maart staat er elke week een internationale springwedstrijd op het programma. Voor iedereen wat wils met telkens een CSI3*, CSI1* en een CSIYH1* voor 5, 6 en 7 jarige paarden.

Ook voor de ruiters van jonge paarden blijft Jumping Lummen de eerste grote afspraak van het seizoen want tijdens het CSIO5* wordt immers het kampioenschap van België voor 7 jarige paarden georganiseerd.

In totaal wordt er voor 1 200 000 Euro aan prijzengeld verdeeld en kunnen de ruiters punten sprokkelen in 18 Longines Rankings proeven.

Info op www.lummen-horses.be