Lucien De Wachter wint Grand Prix Memorial Eric Goossens

Lucien De Wachter wint Grand Prix Memorial Eric Goossens
In de 1.25m Grote Prijs  Memorial Eric Goossens overwon Lucien De Wachter afgelopen weekend op Sportstal Vanderhasselt.  Zes combinaties hielden het hout in de lepels over beide omlopen, vijf deden dat binnen de toegestane tijd. De Wachter wist als enige de chrono onder de 40 seconden te houden met Eir Van De Tombeele (Clinton).

et duo werd opgevolgd door Steven Vermeir die  op minder dan een seconde op de tweede plek strandde. In het zadel van Qarrincha STB Z (Quidam de Revel) bleef Vermeir ruim één seconde voor op Danny Van Es met onder het zadel de 10-jarige Epleaser Van 't Heike -zoon, Elisco De Ferme Blanche Z.

Eveneens foutloos volgde Muriel DEns met U-Ustinov HC en Lynn D'Have met  Kasper S.I. op een respectievelijke vierde en vijfde plaats.

Op de eerste dag van de meerdaagse springwedstrijd regeerde Danny Van Es en vriendin, Ellen De Swert het hoofdpodium. Van Es sprong in deze 1.20m rubriek naar de overwinning met de 15-jarige Zico V. Van Es volgde zichzelf op in het zadel van Go For It Ninohorse (Cartier vd Heffinck) terwijl Ellen De Swert het podium afwerkte met de 11-jarige Chagall van de Burggrave-zoon, Cantchelaro.

Ook de afsluitende 1.15m proef kwam op naam van Danny Van Es. Samen met Go For It Ninohorse bleef hij Arno  Boon met Reactive de Celland e Robynn Gruwe met  Poesie de Vizy voor.

Uitslag