Luc Willaumez en Gregory Wathelet regeren in Basècles

Luc Willaumez en Gregory Wathelet regeren in Basècles
Heel wat nationale combinaties zakten afgelopen weekend af naar Basècles. Niet minder dan 15 combinaties kwalificeerden zich voor de barrage in de 1.40m Grand Prix Ikonic. Acht duo's werkten het verkort parcours foutloos af.

Luc Willaumez vervolledigde het podium met de 17-jarige sBs-merrie, Radcliffe de la Causerie (EO) (Kashmir Van Schuttershof). Het duo klokte als enige foutloos af onder de 38 seconden. Evelyne Blaton volgde op de tweede plaats in het zadel van Zolina.

Samen met de Solitair-dochter bleef Blaton ruim een halve seconde voor op Carine Gagliani met Quarco de Kerambars (Darco). Net buiten het podium volgden Matthias Poggemoller met Kadans op vier en Christophe Leutenez met Cruz van Kerselare Z op vijf.

In de 1.35m rubriek hield Virginie Thonon de concurrentie achter zich. In het zadel van Kamara Du Chabus (Vagabond de la Pomme) bleef Thonon ruim één seconde voor op Sandra Buytaert met Elounda Girl. Jean Marc Englebert vervolledigde het podium in het zadel van Faconnable. Het duo bleef Joy Demuynck (Joy's Dreamgirl Leeuwerikenhof) en Jonathan Soquet (Couleur Cafe du Bouly) voor.

België's topruiter, Gregory Wathelet bleek op vrijdag onverslaanbaar in de 1.40m. Samen met Kassander van 't Roosakker (Echo van 't Spieveld). Het duo vormt sinds begin juli een team. Boris Mauroy volgde op de tweede plaats met onder het zadel Caruso de la Pomme. Gaetan Stalpaert vervolledigde het podium met Don Darco de Bornival Z.

Klik hier voor de resultaten