LRV Antwerpen kent zijn nieuwe kampioenen

LRV Antwerpen kent zijn nieuwe kampioenen
Stijn Rombouts (LRV Sint-Lenaarts) is de nieuwe provinciale kampioen in de Antwerpse ZZ-reeks Met zes zeges op acht deelnames stond Stijn met Sir Tatch (v. Sandro Hit) bovenaan in de Antwerpse selectielijst. “Dit voelt goed na een heel regelmatig seizoen en ik kijk er naar uit om binnen twee weken het Nationaal Kampioenschap te Tielen te rijden in onze eigen provincie.” Gaf hij in een eerste reactie aan.

Zijn grootste concurrente tijdens het wedstrijdseizoen was ongetwijfeld Annelies Van Looveren uit de organiserende rijvereniging Meerhout.  Ook op het Provinciaal Kampioenschap was dat niet anders. Zij werd tweede met Agami van ‘t  Gestelhof en reed naar een derde plaats met Baron van ’t Gestelhof. Allebei nakomelingen van Saros van ’t Gestelhof overigens.  Annelies voelde zich blijkbaar goed op de mooie dressuurterreinen van de familie Cools in Meerhout, want ze won er de klasse Zwaar 2 met Gravin van ’t Gestelhof (v. Warkant van ’t Gestelhof).


Hanne Stes na indoor- nu ook outdoor-kampioen

Hanne Stes van LRV Loenhout bewees in Meerhout, dat Provinciale Indoorkampioenen ook buiten kampioen kunnen worden. Met Creatuur V (v. Thunder van de Zuuthoeve - foto) won ze in een barrage met acht combinaties. Hanne en Creatuur V reden al verschillende ereplaatsen bij elkaar op provinciale en nationale kampioenschappen, maar miste de titels vaak op een haar na. Na haar winst op het indoorkampioenschap, lijkt de ban gebroken en kan Hanne het wel afwerken in barrages van belangrijke wedstrijden en dat deed ze deze maal door drie seconden sneller over de eindstreep te rijden. Pieter Vanhoof van LRV Meerhout,  werd dankzij een knappe foutloze barrage tweede met de zevenjarige Hera d’Hessy (v. Chatman). Dirk Vinckx  van LRV Meer kreeg zeven strafpunten op zijn barragerapport met Borus. Goed voor een derde plaats.  Paul Scheirs (Eros van de Kapelleboshoeve) van LRV Schriek en Charlotte Matthysen (Brave-Girl van het Aertshof) pakten plaats vier en vijf.


Favoriet LRV Pulderbos maakt verwachtingen waar


In de groepsdressuur was LRV Pulderbos uitgesproken favoriet en de selectie van commandant Gust Lenaerts maakte die rol helemaal waar. “We reden een goede proef. Naar het Nationaal Kampioenschap toe, wil ik graag nog meer tempo en expressiviteit, dan moeten we te Tielen ook een hoofdrol kunnen spelen.” Aldus een tevreden, maar ambitieuze Gust Lenaerts.  Het ambitieuze LRV Herenthout reed naar de tweede plaats. LRV Lichtaart werd derde. LRV Grobbendonk werd vierde en daarmee zet het LRV-gewest Herentals zijn bijzondere interesse in groepsdressuur extra in de verf.