London Knights opnieuw aan kop in Global Champions League, Verlooy en Guery's Monaco Aces vierde

London Knights opnieuw aan kop in Global Champions League, Verlooy en Guery's Monaco Aces vierde
Het was nagelbijtend spannend vanmiddag tijdens de luidruchtige tweede ronde van de Longines Global Champions League. De top 5 teams lagen zo dicht bij elkaar dat iedere seconde, balk en tijdsfout zwaar meetelde. Het publiek genoot met veel lawaai van alle spektakel in de ring en iedere deelnemers kreeg een uitbundig applaus. Tot aan het laatste team van de dag kon het nog alle kanten uit, maar wie gaat er uiteindelijk met de winst naar huis?




Quick results:

  1. London Knights - 1 strafpunten

  2. Berlin Eagles - 8 strafpunten

  3. Madrid in Motion - 8 strafpunten






Het laatste team New York Empire zag alle hoop op winst in duigen vallen tijdens de rit van Daniel Bluman en Entano (v. Namelus R). Waar er zeer sterk begonnen werd en er van de zijkant hoopvol werd toegekeken of zij hun voorsprong wisten te verdedigen vandaag werd de spanning toch teveel. Maar liefst 3 balken kwamen naar beneden en ondanks de mooie foutloze ronde van Scott Brash en Hello Mr President eindigden ze op een zesde plaats.

Het is dan het team van London Knights dat opnieuw een overwinning mag gaan vieren. De Britten Emily Moffitt met de NRPS-er Winnin Good (v. Winningmood) (1-0) en Ben Maher met Concona (v. Conthargos) (0-0) staan opnieuw bovenaan.

Het zijn dan de Berlin Eagles die met 8 strafpunten en 153.07 seconden de tweede plaats pakken. De Zweedse Malin Baryard-Johnsson liet met de BWP-er H&M Indiana een grandioze foutloze ronde zien waarbij ze opnieuw foutloos bleef. Pech was er echter voor Ludger Beerbaum en Casello (v. Casall) die 4 strafpunten tegenkregen. In de eerste ronde liep Lorenzo de Luca 4 strafpunten op met Ensor de Litrange LXII.

Het team van Madrid in Motion volgt op de derde plaats met 159.44 seconden en 8 strafpunten.

De Monaco Aces waar vandaag Jos Verlooy en Jerome Guery voor in actie kwamen werden vierde met 12 strafpunten. Verlooy zadelde Caracas (v. Casall) met wie hij 4 strafpunten opliep en Guery bleef met Kel'Star du Vingt Ponts (v. Kannan) foutloos in deze omloop. Zij namen uit de eerste ronde 8 strafpunten mee.

Individueel


Nayel Nassar schrijft de individuele winst op naam met Lucifer V (v. Lord Dezi) in 67.53 seconden. Voor Zweden werd onder luid gejuich de rit van Henrik von Eckermann met Tovek's Mary Lou (v. Montendro) beloond met een tweede plaats in 67.72 seconden. Marlon Modolo Zanotelli en VDL Edgar M (v. Arezzo VDL) werden derde met 68.45 seconden.

Frank Schuttert imponeerde met Lyonel D (v. Little Joe) die hij naar de negende plaats stuurde. Het beste individuele Belgische resultaat kwam van Nicola Philippaerts met H&M Chilli Willi (v. Casall) die twaalfde werden. Guery en Kel'star du vingt Ponts werden 13e en Wilm Vermeir rekende op DM Jacqmotte  voor de 14e plaats.

Resultaten