Leslie Goethals sluit het Pinksterweekend af als WVUR kampioen

Leslie Goethals sluit het Pinksterweekend af als WVUR kampioen
Afgelopen weekend was het Leslie Goethals die in een spannende barrage de eindzege van het WVUR kampioenschap voor de klasse 1.20m naar zich toe trok op Jumping Waregem.  In een barrage met drie kandidaten werd de eindstrijd om de titel uitgevochten op de eb en vloed piste was van DB Technics. Karel Olbrechts ging uiteindelijk naar huis met de zilveren plak, terwijl Sarah Verhamme het brons pakte.

Enkel de top drie wist over drie manches de nul te houden. Toen moest de titel met een barrage beslecht worden waar alle combinaties er vol voor gingen. Toch was het Goethals die daar het snelste paard in handen bleek te hebben. Met haar Car Love Epona B snelde de amazone in 37.37 seconden naar de overwinning. Een tijd die ruim drie seconden sneller was als de concurrentie.

Olbrechts en Grand Veneur van het Lindehof wisten vervolgens de lei shoon te houden en wisten met deze zet de zilveren medaille in de wacht te slepen. Verhamme  en Vino Van De Heernis waren namelijk wel sneller met  hun rit van 40.21 seconden, maar zagen onderweg een balk vallen en moesten genoegen nemen met een derde plaats op het podium.

Net naast het podium eindigde Yana Copillie en Sea Coast Azzzero Vdb Z. zij zagen op weg naar de finish in de derde manche een balk vallen en werden vierde. Hetzelfde overkwam Kristof Degrende met Ilve Z, zij werden vijfde.

Kijk hier voor alle resultaten.