Leopold van Asten subliem aan zet in Verona. Niels Bruynseels en Nicola Philippaerts springen in de kijker.

Leopold van Asten subliem aan zet in Verona. Niels Bruynseels en Nicola Philippaerts springen in de kijker.
In totaal kwalificeerden twaalf combinaties zich voor de barrage van de 1.55m hoofdrubriek op de Wereldbeker wedstrijd in Verona. Niels Bruynseels kwam als eerste aan de start. Bruynseels was gebrand zijn sublieme prestaties dit jaar verder te zetten. Eerder dit jaar won hij al de CSI5* Grote Prijs in Knokke alsook de Rolex Grand Prix in 's Hertogenbosch.

In het zadel van de negenjarige sBs-ruin, Delux van T&L (Toulon) sprong de Belgische springruiter één balk uit de lepels in 36,34 seconden. Kort nadien greep de wereld nummer één, Harrie Smolders de leiding. Smolders wist de tijd van Bruynseels niet te verbeteren. Samen met de 14-jarige Don VHP Z NOP (Diamant de Semily) klokte hij foutloos af in 37,09 seconden.

Daniel Deusser sprong eerder vandaag al in de kijker en wist ook nu alle aandacht naar zich te trekken. De Duitse springruiter snoepte met de 10-jarige Zangersheide-hengst, Tobago Z (Tangelo vd Zuuthoeve) net geen seconde van Bruynseels' tijd en nam zo de leiding na een foutloze omloop. Leopold van Asten en de 12-jarige KWPN-merrie, VDL Groep Beauty deden er nog een schepje bovenop. Samen met de For Pleasure-dochter wist van Asten de chrono te stoppen op 34,50 seconden.

Leopold Van Asten houdt stand

Uiteindelijk hield van Asten de concurrentie achter zich. steve Gguerdat deed een verwoede poging maar volgde uiteindelijk op de tweede plaats met de 1à-jarige KWPN-ruin, Alamo (Ukato). Petronella Andersson vervolledigde het podium met de 9-jarige Eclatant (Berlin). Het volledig podium kleurde zo KWPN.

Niels Bruynseels stelde zich uiteindelijk tevreden op de negende plaats voor landgenoot, Nicola Philippaerts met de 9-jarige Vagabond de la Pomme-dochter, J'Adore van het SChaeck.

Pieter Devos kwalificeerde zich nipt niet voor de barrage. Met onder het zadel de 13-jarige KWPN-ruin, Apart (Larino) strandde Devos met één springfout op de veertiende plaats.

Uitslag