Lander De Bruyn heer en meester bij zesjarigen, Jeroen Appelen opmerkzaam bij de zevenjarigen in Lier

Lander De Bruyn heer en meester bij zesjarigen, Jeroen Appelen opmerkzaam bij de zevenjarigen in Lier
De jonge paarden kwamen vandaag het eerst aan de start tijdens de internationale springwedstrijd in het Azelhof in Lier. Lander De Bruyn sprong zich daarbij zonder meer in de kijker. De Antwerpse springruiter haalde de winst in huis en volgde zichzelf op op de tweede plaats.

In het zadel van de 6-jarige Lente van 't Nief Geel (v. Chopin van het Moleneind) sprong de Bruyn naar de winst in 37,40 seconden. Hij volgde zichzelf op met Nabeau van het Migroveld Z. De Bruyn bleef zo de Zwitserse Marie Etter Pellegrin met de SF-merrie, Baccarat du Tertre (v. Putch Des Isles) voor.

Nathan Budd sprong zich eerder deze week al in de prijzen. Ditmaal strandde hij op de vierde plaats met Cashpaid J&F (v. Casall). De top vijf werd afgewerkt door Nicole Caris met Gentle Molga (v. Arthos R).

Internationaal podium bij de zevenjarigen

Bij de zevenjarigen bleek het jeugdig talent, Harry Allen onverslaanbaar in het zadel van de Verdi-dochter, Fairytale 86. De combinatie klokte foutloos af in 35,64 seconden en sprong zo ruim voor Graham Gillespie met Fortuna ES (v. Arizona). De Brit werd opgevolgd door Marie Etter Pellegrin en Alcazar du Moulin (Mylord Carthago).

Net buiten het podium strandde Jeroen Appelen op de vierde plaats met Kim Ball (v. Cicero Z). Appelen klokte foutloos af in 39,49 seconden.