LA Masters: Jos Verlooy kan zich klasseren in speedproef

LA Masters: Jos Verlooy kan zich klasseren in speedproef
Aan de andere kant van de wereld, werden er deze nacht verschillende proeven afgewerkt. De laatste proef die in LA op het programma stond, was de Longines Speed Challenge. 30 ruiters kwamen aan de start. Onze landgenoot Jos Verlooy slaagde er net in om een klassering binnen te halen. Hij eindigde op de twaalfde plaats met Sunshine (Diamant de Semilly). Zij kwamen over de streep na 69,26 seconden maar kregen helaas vier extra strafseconden voor een springfout aangerekend.

Winst ging naar de Egyptische ruiter Nayal Nassar. Hij had Lordan (Lordanos) onder het zadel en legde een foutloze omloop af in een tijd van 63,47 seconden. Hiermee verdrong hij de Franse topruiter Kevin Staut naar de tweede plaats. Staut en Elky van het Indihof HDC reden de snelste tijd (61,90 seconden) maar een springfout resulteerde in een tweede plaats. De top drie werd vervolledigd door Samuel Parot en Quick du Pottier (Hurlevent de Breka). Zij deden het foutloos in 65,18 seconden.

Roger Yves Bost eindigde met Pegase du Murier  op de vierde plaats. De vijfde plaats was voor Steve Guerdat en Concetto Son.

Klik hier voor de resultaten.