Koen Vereecke zet zijn elan verder in Moorsele. Philippe Vandoorne en Jelle Hoorens moeten Frankrijk voor zich dulden.

Koen Vereecke zet zijn elan verder in Moorsele. Philippe Vandoorne en Jelle Hoorens moeten Frankrijk voor zich dulden.
De Belgische deelnemers blijven aan zet in Moorsele. Tijdens de internationale wedstrijd in het Zilveren Spoor zet voormalig Belgisch Kampioen, Koen Vereecke zijn goed elan verder. Vandaag reed Vereecke naar de overwinning in het zadel van de 9-jarige Kashmir van Schuttershof-zoon, Ugo Manciais. Het duo greep de winst na een foutloze omloop in 26,10 seconden.

Vereecke werd opgevolgd door Caroline De Laet. De Belgische amazone sprong eerder al in de prijzen. Ditmaal haalde ze de tweede plaats in het zadel van de eveneneens Kashmir van SChuttershof-nazaat, Indira Odeveld. Margot Alongi vervolledigde het podium met Raclab II G.

Net buiten het podium volgden José Thiry (Coco Chanel) op vier en Paul Lescaillet (Viacinte de Montsec) op vijf.

In de 1.35m rubriek liet Alexis Borrin de concurrentie achter zich. Borrin en Utopia Montgothier (v. Diamant de Semilly). In deze speedproef liet ze het hout in de lepels en stopte ze de klok in 45,99 seconden. De Franse bleef zo net geen twee seconden voor op Philippe Vandoorne met Jessie van Maarle (v. Lord z).

Vandoorne klokte foutloos af in 47,94 seconden. Jelle Hoorens volgde op de derde plaats in het zadel van de 10-jarige Montender-hengst, Merano Z.

De top vijf werd afgewerkt door Michael Duffy (Castleforbes Angelina) op vier en Donaat Broneel (Just Biscuit van het Vlierhof) op vijf.