Koen Vereecke, Frederik de Donder en Joy Demuynck vieren feest op het Zilveren Spoor

Koen Vereecke, Frederik de Donder en Joy Demuynck  vieren feest op het Zilveren Spoor
Waar Vitaminalia-ruiter, Koen Vereecke aan de start komt grijpt hij de prijzen. Zo ook op het Zilveren Spoor. Op vrijdag snelde de Oost-Vlaming naar de overwinning in de 1.35m hoofdrubriek met Jaro vd Donkhoeve. In het zadel van de 10-jarige Doree van de Moskifarm-nazaat klokte Vereecke foutloos af in 25,71 seconden en hield zo als enige de chrono onder de 26 seconden.

Joy Demuynck volgde in deze 1.35m proef op de tweede plaats met haar eigen Urbinn Manciais (Kashmir van Schuttershof). Demuynck greep bovendien nog een vierde en vijfde plaats. Samen met de 11-jarige ruin bleef de amazone nipt voor op Thomas Thometschek met zijn Numero Uno-zoon, K-Junior William.

Demynck werkte vervolgens eigenhandig de top vijf af met Joy's Dreamgirl Leeuwerikenhof (Kashmir van t Schuttershof) op vier en Armageddon op vijf.

Ook in de 1.25m rubriek haalde Demuynck het podium. Ze moest wel nog Frederik de Donder voor zich dulden. De Donder schreef de overwinning op zijn naam met onder het zadel Levana Stw (Fantomas de Muze). Als enige hield de combinatie de chrono onder de 30 seconden. Demuynck volgde op de tweede plaats met haar BWP-ruin, Expensif Willy van het Polderhof (Kashmir van 't Schuttershof). Pascal Le Comte werkte het podium af in het zadel van Crème de Quir Royal (Quir Royal Liniere).

De 1.15m overwinning kleurde Frans dankzij Quentin Deflandre en Avril. In de 1.05m hield Alice Oost de eer aan zich met een overwinning op de rug van Moujik's Boy Z.

Alle resultaten