Koen Vereecke en Ina van de Nieuwburghoeve schitteren op Z-Tour

Koen Vereecke en Ina van de Nieuwburghoeve schitteren op Z-Tour
Zojuist werd er op de Z-Tour in Lanaken hard gestreden in de 1.50m driesterren rubriek. Uiteindelijk was het na een zevenkoppige barrage de Belgische ruiter Koen Vereecke die er met de overwinning vandoor wist te gaan. Hij deed dit in het zadel van de BWP merrie Ina van de Nieuwburghoeve (v. Nabab de Reve) met wie hij een tijd wist te noteren van 35.60 seconden.

Het was vervolgens Penelope Leprevost die als tweede wist te eindigen samen met haar BWP topper Flora de Mariposa (v. For Pleasure) met wie ze rondkwam in 36.97 seconden. Zij bleef voor op de Zweedse amazone Angelie von Essen die hier met de eveneens For Pleasure nakomeling Bydalens Qamaieu de Montsec naar de derde plaats wist te rijden in een tijd van 37.06 seconden.

De top vijf werd vervolgens voltooid door Gert-Jan Bruggink in het zadel van zijn Casparo 26. Hij reed met de Calato zoon naar een vierde plaats in 37.74 seconden. Als vijfde eindige voor België Nathan Budd met zijn Cadix des Rosiers (v. Kashmir van Schuttershof) in een tijd van 39.26 seconden.

Stephanie Andries kende wat minder geluk in de barrage. Met For You kreeg ze 8 strafpunten aangerekend wat haar een zesde plaats opleverde.

 

In het 1.35m in de driester competitie bleef de overwinning ook in Belgische handen. Ditmaal was het José Thiry die naar de winst wist te rijden met de Holsteiner merrie Coco Chanel (v. Calido I). Zij kwamen rond in een tijd van 62.66 seconden. De Zweed Marcus Westergren eindigde op de tweede plaats in het zadel van Cacao (v. Callahan VDL) met wie hij een tijd noteerde van 63.62 seconden. Als derde eindigde vervolgens de Duitser Sven Fehnl die hier met Quinto 64 (v. Quidam's Rubin) naar een tijd wist te rijden van 63.89 seconden.

Ook voor Catherine van Roosbroeck was er een foutloze ronde in het zadel van haar Imperatrice V/D Donkhoeve, zij reed in 68.47 seconden naar de zesde plaats. Als zevende eindigde ook nog Freddy Demuynck en zijn Urbin Manciais met wie hij een tijd noteerde van 68.52 seconden.

 

In de 1 ster competitie op het 1.20m was er nog een tweede plaats voor Yenthe Schrijvers en haar Carrera vd Kattevennen Z (v. Conterno Grande) in 67.52 seconden. De winst ging in deze rubriek naar de Noorse Sabrina Blomberg en haar Dragon Leon (v. Lordanos) in 65.87 seconden.

 

Klik hier voor alle resultaten