Koen Verdegem wint de Beker van België

Stal Hulsterlo in Meerdonk vormde de voorbije drie dagen het decor voor de Beker van België die zij sinds vele jaren organiseren.
Naast het mooie weer en een goed gevulde VIP tent kregen zij ook mooie sport te zien in de finale van deze beker. De 40 finalisten kregen een parcours over een hoogte van 1m45 voorgeschoteld. Deze finale verliep over twee omlopen waarin de tijd ook belangrijk was in de tweede ronde.

Op het einde van dit kampioenschap wisten er maar 2 combinaties dubbel foutloos te blijven. De snelste daarvan was de laatste starter, Koen Verdegem. Hij won met de BWP merrie Gursa van den Dael (Chacco Blue x Burgraaf) uit de fokkerij van Eric en Frederik Dekens in een tijd van 60:48 seconden. Als 7-jarige won Gursa nog de nationale cyclus met Verdegem.

Het zilver was voor Katrijn Van Hoecke met Identity de Muze (v. Darco). Zij werden 2e in een tijd van 66:53 seconden.
Op het podium kregen zij het gezelschap van Hanne Stes en Creatuur V (v. Thunder van de Zuuthoeve). Zij maakten geen enkele fout, maar kregen in de eerste ronde wel 1 strafpunt voor tijd aangerekend.

De 4e plaats was voor Christophe David met Ictus D'Emma. Zij kregen 2 strafpunten achter hun naam. Geoffrey Geerts en Gaillardo D'Arsouilles volgden op de 5e plaats met 4 strafpunten.

Titelverdediger Bart Clarys, die zowel op vrijdag als op zaterdag won, eindigde op de 6e plaats met Best Mix Cigane. Zij leken op weg naar het podium, maar in de tweede ronde ging de laatste hindernis naar beneden.