Knappe vierde plaats voor onze jonge Springduivels in de Nations Cup te Aken

Knappe vierde plaats voor onze jonge Springduivels in de Nations Cup te Aken
Vraag aan een ruiter wat hun sportieve droom is en je zal steevast hetzelfde antwoord krijgen. Het rijden van de Olympische Spelen en het rijden van het CSIO van Aken. Hoe gemotiveerd kan je zijn als zoon van Ludo Philippaerts om in de voetsporen van vader te treden. Ludo zat met Parco (Darco) in het team dat goud won in 2001 tijdens de Nations Cup. In het team zaten ook Jos Lansink die net Belg was geworden. Jos vertrouwde op Caridor Z (Caretino), Philippe Lejeune  met Nabab de Rêve (Quidam de Revel). De vierde ruiter was Marc Van Dijck met Goliath (Capitol I).

De opdracht lijkt éénvoudig. Er treden 8 landen aan met elk 4 ruiters. Alleen het resultaat van de 3 beste ruiters wordt opgeteld. Elk land rijdt één omloop met daglicht, de tweede omloop is er eentje onder kunstlicht.

De jonge rode springduivels namen een droomstart. Olivier Philippaerts reed een super foutloze ronde met de 9- jarige Ikker ( Ogano Sitte). Catherine Van Roosbroeck kreeg met haar Gautcho Da Quinta ( Cicero van Paemel Z) 1 springfout op de dikke oxer die als tweede sprong stond in de driesprong. Pieter Devos draaide met Dream of India Greenfeeld ( Gem Of India) een foutloze ronde zoals we van hem gewoon zijn. Dit deed ook onze laatste ruiter Gregory Wathelet met zijn Thunder van de Zuuthoeve zoon Eldorado Van Het Vijverhof.

De Duitse equipe won deze fel bevochten Nations Cup. Het team realiseerde een droomeindscore van 0 strafpunten. Ze konden hierbij rekenen op Marcus Ehning en Pret A Tout ( Hiram Chambertain), Maurice Tebbel met de Chacco- Blue zoon Chacco's Son. Marcus Kutscher en zijn Clenur ( Carinue) kwamen als derde ruiter aan de start. Philipp Weishaupt kwam met LB Convall ( Colman) als laatste aan de start. Marcus Kutscher zorgde 1 keer voor het wegstreepresultaat.

Op de tweede plaats vinden we het Team van Amerika. Zij eindigden met 8 strafpunten. Deze telde mee uit de eerste omloop van Kent Farrington en Gazelle ( Kashmir van het Schuttershof). Elizabeth Madden zorgde met Coach ( Con Air) 2 keer voor het schrapresultaat. Haar collega Laura Kraut reed dubbel foutloos met Zeremonie ( Cero). Dit deed ook Mclain Ward met HH Azur ( Thunder van de Zuuthoeve).

Eveneens met 8 strafpunten eindigde het Zwitserse team. Werner Muff draaide met Daimler ( Canturano) 2 foutloze rondes. Martin Fuchs en zijn imposante schimmel Clooney 51 ( Cornet Obolensky) reed 4 en 8 strafpunten bij elkaar. Njada Peter Steiner zorgde in de tweede omloop voor het schrapresulaat. Paard van dienst was Saura De Fondcombe ( Balou de Rouet). Steve Guerdat deed het netjes dubbel foutloos met Hannah ( Dulf van de Bisschop).

En de Belgen? Wel die begonnen heel sterk. Ikker maakte een voorbeen fout op de blauwe steilsprong. Catherine trok dat ene foutje recht door knap foutloos te blijven. Pieter verscheen niet aan de start. Dat bracht alle druk op de schouders van de topruiter die Gregory is. Eldorado van het Vijverhof sprong een super ronde tot halverwege het parcours. Daar vielen 2 balken en op de laatste hindernis miskeek Eldorado zich en struikelde door de hindernis. Dit bracht ons resultaat op 12 strafpunten en op de vierde plaats.

Onze ruiters hebben bewezen wat ze kunnen en dat beloofd voor de komende dagen.

De 17- jarige Titus ( Lancelot) van Guy Williams maakte een akelige landing op de dubbelsprong van het parcours. Guy stapte af, het linkervoorbeen werd ingepakt en Titus werd naar de dichtstbijzijnde ziekenhuis overgebracht. Hopelijk is Titus snel aan het betere been.

Klik hier voor de resultaten