Kirsten Rombouts is iedereen te snel af tijdens de Silver League

Kirsten Rombouts is iedereen te snel af tijdens de Silver League
In het zonnige Meerdonk traden vandaag de Silver League ruiters aan. Ze gingen van start op een hoogte van 1.15m op de warme dag af te sluiten met de Grote  Prijs. In deze proef stond er een stevig 1.40m parcour op de ruiters te wachten.

In de proef die verreden werd over een hoogte van 1.20m gingen 35 combinaties van start. Met een verschil van bijna 2 seconden greep Geerts Geoffrey de overwinning. Hij eindigde zijn parcours in 68.72 seconden. Geoffrey kon voor deze rit rekenen op de kwaliteiten van zijn Luna Van De Poenjaard (Gold Fever Van 'T Heike). Tom Dhaeyere nam met Diobe Van De Kapel ( Obus Delcour Wisbeq) de 2de plaats voor zijn rekening. Op plaatsen 3 en 4 vinden we de amazones Elisa Strubbe met Kumi Star V/D Schelpenhoeve ( Non Stop) en Decia Walravens met Kansas Amazone      ( Ideal De La Loge) terug. De chronotijd van 72.15 leverde Elisa de 3de plaats op terwijl Decia tevreden moest zijn met 73.62 seconden en de daarbij horende 4de plaats. Jordy Van Massenhove legde met Lancetti Van 'T Zorgvliet (For Joy Van'T Zorgvliet) beslag op de 5de plaats.

Na deze proef werd het parcours met 10cm verhoogd. In deze proef kwamen een paar "grote" jongens aan de start. Daniel Deusser, Lorenzo De Luca, Jos Verlooy, Damien Haelterman om er maar enkele te noemen. Frank Deckers reed ze allemaal naar huis. Frank was met Treasure vh Eeropahof (Tsar Hero) de snelste in de barrage. Zijn chrono stopte op 30.85 seconden. Chaouki Rijnders nam de 2de plaats voor zijn rekening. Hij klokte samen met Decibelle du Seigneur ( Ogano Sitte) af in 31.57 seconden. Jazz van 't Kamerveld ( Toulon) deed samen met De Wit Thomas 1 seconde langer over de barrage. Goed voor de 3de plaats. Dit keer werd Tom Dhaeyere met James V.d. Oude Heihoef (ARD VDL Douglas) 4de in 32.29 seconden. Yentl Baert sluit de top 5 af met Koddac Van Het Indihof ( Copperfield von der Held).

In de afsluitende Grand- Prix verschenen opnieuw Daniel Deusser, Lorenzo De Luca, Harrie Smolders,.... aan de start. Maar Kirsten Rombouts ging met Euptric Van Beek ( Vagabond de le Pomme) met de overwinning aan de haal. Zij reed een super barrage in 45.6 seconden. Dat dat een zeer snelle tijd was zien we aan de chrono van Perez Resendi Juan Carlos. Zijn Toulon zoon Fidler J kwam door de eindmeet in 48.26 seconden. Glenn Praet nestelde zich op de 3de plaats met Gentle van Equinta ( Shindler de Muze) in 51.45 seconden. Daarmee was Glenn de traagste ruiter die de barrage foutloos kon afleggen. Geoffrey Geerts bewees met zijn Gaillardo D Arsouilles ( Querlybet Hero) dat het veel sneller kon dan de 45.6 seconden van Kirsten. Hij finishte in 42.01 seconden, maar moest het bekopen met één springfout. Maxime Lijssen zette Indoctra vh Valenberghof  ( Indoctro) op de 5de plaats.

Zon, mooie sport, fraaie parcours en grote namen op de startlijst. Alles was terug te vinden tijdens de Silver League te Meerdonk.

Klik hier voor de resultaten.