Kassander van 't Roosakker en F-La Belle Z winnen STX Cyclus eindstand

Kassander van 't Roosakker en F-La Belle Z winnen STX Cyclus eindstand
Na de STX-manche in Gesves is het klassement finaal opgemaakt. Bij de zevenjarigen neemt de zeer gesmaakte hengst Kassander van 't Roosakker (v. Echo van Spieveld) de leiding. De hengst wint zo de STX Cyclus voor zevenjarige paarden.

In alle negen manches haalde hij de barrage. Telkens bleef hij ook daarin van het hout. Eén keer zorgde een misverstand voor vier strafpunten door een volte, maar verder was hij op geen fout te betrappen.

Kassander is een AES-gekeurde hengst uit de GP-merrie Electra van 't Roosakker (gereden door Jos Lansink). Vorig jaar won zijn volle zus Kaprice van 't Roosakker in Gesves het Belgisch Kampioenschap zesjarige paarden, maar die staat inmiddels gestald bij Kent Farrington. Kassander is nog steeds in eigendom van fokker Marc Kluskens.

Bij de zesjarigen is het Joris Vergauwen die met F-La Belle Z (v. golden Hawk) de eindstand van de STX Cyclus gewonnen heeft.

De leider haalde tijdens de laatste manche in Gesves opnieuw de tweede fase en ging daarin voor deproefwinst. Een fout onderweg stond de eindzege niet meer in de weg. Yves Vanderhasselt (Lelielounka, v. emerald) was wel dubbel nul gebleven, maar maar reed niet op tijd.