Karline De Brabander stunt in de puissance in Londen

Karline De Brabander stunt in de puissance in Londen
Tradities zijn er om in ere te houden! Terwijl verschillende grote concours de puissance schrappen in hun programma, blijft de London Olympia Horse Show wel trouw aan deze traditie. Vorig jaar won Luca Maria Moneta nog de puissance nadat hij als enige over 2m18 had gesprongen, dit keer kregen ze in Londen een andere winnaar.
Na de 4e ronde waren er nog 2 combinaties die foutloos bleven tot een hoogte van 2m15. Dat waren de Ier David Simpson (Richi Rich) en Karline De Brabander (Fantomas de Muze). In de beslissende 5e ronde wist enkel Simpson foutloos over 2m20 te springen. Richi Rich 111 is een 13-jarige sBs merrie van Chatman uit de fokkerij van Harrie Theeuwes. Haar moeder is dezelfde moeder als die van Winningmood van de Arenberg. Eerder dit jaar won Simpson met Richi Rich ook al de puissance in Birmingham. Vorig jaar zat Guy Williams nog in het zadel en reed hij Richi Rich in Londen naar een 2e plaats.
De Brabander kreeg een fout en eindigde zo knap op een 2e plaats. Deze 2e plaats leverde haar 4.000 euro op. Voor het winnende duo was er 5.000 euro.

Met Fantomas won De Brabander eerder dit jaar ook al de Masters in Beervelde, de Six Bars in Lummen en de Sires of the World in Zangersheide.

Jean Christophe De Grande (Boccacio Ec) ging er in de derde ronde uit nadat hij een fout kreeg over 2m05. Het duo eindigde op de 7e plaats.

Klik hier voor de uitslag.