Karel Cox springt zich in de kijker in Stuttgart

Karel Cox springt zich in de kijker in Stuttgart
Deze avond strijden de vijfster springruiters in Stuttgart voor Longines Ranking punten. Zojuist warmden enkelen onder hen alvast op in de 1.45m speed en handiness rubriek.

De Italiaanse springruiter, Alberto Zorzi snelde daarbij naar de overwinning met  Florette van het Lambroeck (v. For Pleasure). De Italiaan stuurde zijn 12-jarige BWP-merrie foutloos door het parcours in 55,06 seconden. Het duo bleef zo ruim één seconde voor op Pedro Veniss met de 11-jarige sBs-merrie, Anaya Ste Hermelle (v. Andiamo).

De Braziliaan kruiste de eindmeet in 56,79 seconden, genoeg voorsprong om Jörne Sprehe naar de derde plaats te verwijzen. Samen met de Stakkato Gold-zoon, Solero bleef hij landgenoten Felix Hassmann (SL Brazonado, v. SL Baluarte) en Michael Jung (Fischerdaily Impressed, v. Cartani) voor.

Voormalig Belgisch kampioen, Karel Cox volgde op de zesde stek met Paul Van den Bosch's 9-jarige Chopin van het Moleineind-zoon, Jaguar. Ook Francois Mathy Jr haalde de prijzen met Falco van de Clehoeve (v. Quickfeuer van Koekshof).

Klik hier voor de resultaten