Kaderindeling voor de jumping jeugd

Kaderindeling voor de jumping jeugd
De Duitse dichter Peter Sirius zei ooit : ‘Een toon uit onze jeugd wordt vaak tot dominant voor het gehele leven’.

Met deze instelling spraken chef d’équipe Jumping Children, Pony’s en Juniors Jean-Jacques Mathijs en Chef d’équipe Young Riders Rik Deraedt op 3 februari de toekomstige toppers van de Belgische jumpingwereld toe.
Bij de Children en Pony’s, blikte Jean-Jacques Mathijs nog even terug  op de mooie individuele zilveren medaille van Arnaud Gaublomme op het EK pony’s te Millstreet afgelopen jaar, en de tweede plaats van de Belgische children op het EK in Arezzo eveneens in 2014.

Nadien stelde hij de kalender voor 2015 voor, met een waaier van hoogstaande wedstrijden, van februari tot augustus, met als hoogtepunt voor de Children het EK te Wiener Neustadt, Oostenrijk,  van 10 tot 16 augustus. Voor de categorie ponyruiters vindt het EK dit jaar plaats in het Zweedse Malmö van 3 tot 9 augustus.  De volledige jumpingkalender vindt u terug op de Equibel-site via volgende link:https://www.equibel.be/prg/events/calendar.php?d=CS

Evenals bij de Pony’s blikte Jean-Jacques Mathijs ook voor de Juniors terug op 2014, en op de zilveren podiumplaats van Gilles Thomas op het EK Juniors Arezzo.  Wegens het grote aantal internationale wedstrijden op de kalender voor de jeugd, kan iedereen zijn eigen programma opstellen. Er zal wel opvolging zijn.  Eind mei zal een shortlist gemaakt worden en met deze combinaties zal een programma opgesteld worden ter voorbereiding van het EK.

Aan de ruiters werd gevraagd om voor einde maart hun programma over te maken aan hun chef d'équipe.  Deelname aan  internationale teamcompetities (CSIO's) is wel aangeraden.
De kalender van de juniors voor 2015 ziet er zeer aantrekkelijk uit, met wedstrijden in binnen-en buitenland van februari tot augustus.  Ook de Juniors trekken voor hun EK naar het Oostenrijkse Wiener Neustadt, naar een organisatie die ook jaarlijks onze Seniors verwelkomt.

Tenslotte werden de kaders van Pony’s, Children en Juniors voor 2015 bekendgemaakt. U vindt ze onderaan terug.

Daarna was het de beurt aan Rik Deraedt, die net terug was van een allesbehalve kale reis naar Mexico, waar hij Thomas Tometcheck begeleidde tijdens de FEI Children's International classics Final, en waarvan het duo terugkeerde met de prijs van meest stijlvolle ruiter voor dit jonge talent.
Bij de Young Riders nam Rik Deraedt van de gelegenheid gebruik om dieper in te gaan op de kaderindeling, die opgesteld wordt per combinatie. De Young Riders worden ingedeeld in drie kaders. Een E.K. kader, waaruit de deelnemers aan het EK zullen gekozen worden, een A-kader, met combinaties waarvan verwacht wordt dat zij op korte termijn zullen doorstromen naar het E.K. kader en tenslotte een B-kader met combinaties die door de chef d’équipe zullen opgevolgd worden en die het potentieel hebben om door te groeien. De indeling van deze kaders vindt u eveneens onderaan de pagina.

De Young Riders vinden we dit jaar eveneens terug in Oostenrijk voor hun EK te Wiener Neustadt van 10 tot 16 augustus.
Kortom, dit jaar vinden we op de Belgische kalender heel wat internationale jeugdwedstrijden en uiteraard is er de vernieuwde werking van De Gouden Laars.  In dit criterium zitten tien nationale wedstrijden die afgerond worden met een finale.  Maar naast dit initiatief en de internationale wedstrijden in België, is er natuurlijk het internationale gebeuren in het buitenland dat de jeugdruiters de ideale voorbereiding zal bieden als aanloop naar de kampioenschappen.

We mogen besluiten dat we  tijdens deze vergadering twee gedreven chefs d’équipe aan het werk zagen, en het is duidelijk dat dit enthousiasme overgaat op de talrijk aanwezige jeugdruiters en hun entourage.    De krijtlijnen voor 2015 zijn uitgetekend, we kijken nu hoopvol uit naar de resultaten die er hopelijk uit zullen voortvloeien.

È





















































































































































































































































































Kaderindeling Children Kaderindeling Juniors
A B A B C
Alexander Housen  Ines Aoufi Gilles Thomas Axel Vandoorne Arnaud Gaublomme
Camille Demolie Cameron Liefsoens Jeroen De Winter Beau Vandousselaere Cedric Poets
Thibault Philippaerts Ellen D'Have Lynn D'Have Claudine Van Duffel Kimberley Lacus
Etienne Princen Zoë Conter Emilie Conter Kobe Hendrix
Kaat Stok Laura Mathy Laurens Matthysen
Lea Scauflaire Lien Van Ende Mauro Taeymans
Lena Leonard Louise Van Laer Maxine De Pelsmaeker
Liam Liefsoens Maartje Verberckmoes Romy Morssinkhof
Roy Van Beek Marie Bonet Vanina Lombard
Rune Reynders Neal Vanderwegen
Thibeau Spits Noemie Becker
Thomas Thometcheck Pieter De Brabandere
Xena Braeckmans
Kaderindeling Pony's Kaderindeling Young Riders
A B/C A B
Alexander Housen Floor Anthonissen Kim Colaers Yoeri Braems
Dieter Vermeiren Anouk De Proft Boy-Adrian Van Gelderen Brent Gaublomme
Louise Van Laer Caitlin Liefsoens Chloe Vrancken Christophe Leutenez
Luca Mercenier Emmanuelle Sergant Dries Dekkers Elisa Strubbe
Maartje Verberckmoes Ines Aoufi Gauthier Mercenier Jens Thijs
Simon Morssinkhof Jinse Van Der Haegen Julie De Pelsmaeker Jonas Vervoort
Thibault Philippaerts Kamille Van Bunder Leonie Peeters Jordy Van Massenhove
Laurine Thijs Pieter Kenis Laurens Houben
Lynn Bloemer Vicky Van De Poel Laurent Mahieu
Malin Bollen Liesje Vanderwegen
Marnick Spits Maarten Driessen
Nadege Taveirne Maxime Tips
Paulien Vanderbruggen
Roy Van Beek
Thibeau Spits
Zara Poels