Jung troeft spring top af in “Bordeaux Young Sires Masters”

Jung troeft spring top af in “Bordeaux Young Sires Masters”
Iedereen had zijn geld ingezet op één van de spring toppers zoals Steve Guerdat, Kevin Staut of Marcus Ehing vanavond tijdens de “Bordeaux Young Sires Masters”. Toch liep de interessante  jonge paarden rubriek vanavond in Bordeaux even wat anders. Het was niet een springruiter, maar de multi-getalenteerde eventing legende Michael Jung die met de winst aan de haal ging.

Samen met de 8 jarige Fischersolution (v. Carthino Z) liet Jung zien dat Eventing ruiters echt wel kunnen springen. In een barrage met 14 combinatie sliet het duo Steve Guerdat en Henrick von Eckermann ruim achter zich. Slechts 36.45 seconden had Jung nodig met de Carthino Z merrie om foutloos aan de eindstreep te komen. Guerdat, die toch bekend staat om zijn snelheid. Moest flink toegeven met zijn Selle Fraincais merrie Vaya de Brenil Chaine (v. Quidam de Revel).

Henrik von Eckermann en de 8 jarige Contrendo I merrie Cortina 212 volgden op de derde plaats. De merrie met veel vermogen kon vandaag ook wat snelheid tonen en klokte een tijd van 40.26 seconden.

Voor Oranje is het Leopold van Asten die in vorm is. Na eerder al rustig een foutloze ronde te rijden in Bordeaux was het nu tijd om mee te doen om de prijzen. In het zadel bij de KWPN merrie VDL Groep Elexia (v. Calvaro Z) sprong Van Asten in 42.82 seconden naar de vierde plaats.

De top vijf werd compleet gemaakt door Alexis Borrin en de 7 jarige hengst Andain du Thalie (v. Calvaro). In 47.07 seconden waren zij de best genoteerde Franse combinatie.