Julie de Pelsmaeker toont girlpower op het Sentower Park

Julie de Pelsmaeker toont girlpower op het Sentower Park
In de ochtend zon was het zojuist Jullie De Pelsmaeker die op eenzame hoogste stond in de 1.40m rubriek voor Young Riders. Met een super rit verwees ze landgenoot Romy Morssinkhof naar de tweede plaats. De Spaanse Paloma Jimenex Carmona Gonzalez werd derde.

Het was girlpower in de rubriek direct op tijd vanmorgen. De Pelsmaeker sprong als een ware supergirl naar de overwinning met haar Holsteiner merrie Contendra (v. Contender). In het zadel bij de schimmel klokte de amazone de onverslaanbare rit van 59.01 seconden. Het duo was daarmee bijna drie seconden sneller als directe concurrente Romy Morssinkhof. Ook Morssinkhof had een merrie onder het zadel met Cara Victoria (v. Cahcco Blue). Ze kwam met de KWPN merrie als tweede over de finish na een mooie rit van 62.75 seconden.

De derde plaats ging naar de Spaanse amazone Jiminze-Carmona Gonzalez. Zij stuurde haar Hannoveraanse hengst Providnce 3 (v. Provider) in 66.08 seconden naar de finish. De top vijf was eveneens zeer internationaal met de Deense Jessica Toelstang op plaats vier en de Duister toias Bremermann die vijfde werd.

Kijk hier voor alle resultaten.