Joy Lammers wint Youngster Tour de Peelbergen

Joy Lammers wint Youngster Tour de Peelbergen
Vanmiddag was het Joy Lammers die met één van haar toekomstige talenten de rubriek voor jonge paarden op naam wist te schrijven bij de Peelbergen. In een barrage met 14 combinaties was ze haar Zweedse collega Antonia Andersson te snel af. Voor België zette Rik Hemeryck een fraai resultaat neer met een notering in de top 10.

Rik Hemeryck  en  de BWP hengst Jule de Lauzelle (v. Tornedo Fcs)  wisten zich als enige Belgische combinatie voor de barrage te selecteren na een mooie foutloze eerste omloop.  Tijdens de barrage ging de ruiter uit Wavre wederom voor een topnotering en wist een mooie tijd neer te zetten van 42.58 seconden. Een balk verstoorde echter het feestje waardoor het duo uiteindelijk op de achtste plaats achter de Nederlandse winnares finisht.

Als één van de eerste starters in de barrage zetten Lammers haar zesjarige KWPNer Froukittaire (v. Emilion) de niet te stoppen tijd van 41.47seconden op de klok. Andersson en eveneens KWPN gefokte zevenjarige Jiva Van 'T Broekend (v. Concorde) naderen de te kloppen tijd op 0.13 seconden na. Waardoor de Zweedse amazone geneoegen moet nemen met de tweede plaats. De altijd snelle Duiters Christian Kukuk was ook weer vooraan te vinden in het klassement. Ditmaal sprong hij met de zesjarige Caressini (v. Carento) naar een derde plaats in 42.55 seconden. De top vijf werd compleet gemaakt door Spanjaard Javier Salvador Torreguitart en de Nederlandse Monique van den Broek.

Kijk hier voor alle resultaten.