José Thiry en Jericho Dwerse Hagen debuteren met een vierde plaats in Mostaganem

José Thiry en Jericho Dwerse Hagen debuteren met een vierde plaats in Mostaganem
In het Algerijnse Mostaganem wordt er vandaag opnieuw gesprongen op driesterren niveau. Zonet was er nog een 1.35m proef tegen de klok. In deze proef kwamen vierendertig combinaties aan de start.

De overwinning ging naar de altijd snelle Italiaan Emanuele Gaudiano. Hij reed de zevenjarige merrie Carlotta 232 (v. Chaccomo) foutloos rond in een supersnelle tijd. Ze kwamen door de chrono in 56.23 seconden, een tijd dat niemand wist te verbeteren. De Fransman Allan Pacha werd tweede met Vickie D'Anjou (v. Paramo K). Voor hun noteerden we nul strafpunten in 62.41 seconden. De Algerijn Brahim Ait Lounis eindigde op de derde plaats met Vegas des Forets (v. Orlando) na een foutloze rit in 63.31 seconden.

De top vijf werd verder vervolledigd door twee van onze landgenoten. José Thiry werd vierde met de hengst Jericho Dwerse Hagen (v. Vertigo Saint-Benoit). Thiry maakte zo een mooi debuut met deze zevenjarige BWP'er. Zij bleven foutloos in 64.06 seconden. Het is de eerste keer dat we deze combinatie samen in de ring zien. Gedurende twee weken zal José Thiry twee paarden van Patrik Spits uitbrengen in Algerije. Dit zijn Jericho Dwerse Hagen en Verdi vd Withoeve Z (v. Vigaro Z). Spits zit momenteel in China om daar enkele ruiters te coachen.

Virginie Thonon zagen we terug op de vijfde plaats met Calinka du Bois des Isnes (v. Radco D'Houtveld). Ook zij maakten geen enkele fout en dit in 65.07 seconden.

Klik hier voor de resultaten.