Jos Verlooy en Herald van 't Ruytershof ultrasterk in laatste proef Helsinki

Jos Verlooy en Herald van 't Ruytershof ultrasterk in laatste proef Helsinki
De laatste proef in Helsinki is net afgelopen. Het ging om de CSI5* Speed & Handiness op een hoogte van 1,40m, waarin dertig starters verschenen. Voor ons land waren dat Jos Verlooy, Gregory Wathelet en François Mathy Jr. Als eerste van alle Belgen startte Jos Verlooy op nummer veertien. Hij en Herald van 't Ruytershof, een tienjarige zoon van Lord Z, klokten af op 54,41 seconden maar maakten helaas een foutje waardoor ze op 58,41 seconden eindigden. Dat resultaat was goed voor een prachtige vijfde plaats.

Gregory Wathelet ging als twintigste van start met Sandero (Sandro Boy), de achtjarige Holsteiner waarmee Wathelet al enkele tijd stevig aan de slag is. Zij reden een stabiele ronde van 73,06 seconden, maar kregen ook vier omgerekende strafseconden. Dit leverde hen een 24ste plaats op. Vier plaatsen verder volgden Francois Mathy Jr en Casanova de L'Herse (Ugano Sitte). Mathy won begin september nog de CSIO5* 1,50m in Gijon met Casanova.

De overwinning ging uiteindelijk naar Frankrijk met Gregory Cottard en Une Futee de Wy ( Diamant de Semilly). Zij wisten in 49,90 seconden foutloos te blijven, en bleven zo onverslagen. De Finse Susanna Granroth met Baccara (Le Cou Cou) werden tweede nadat ze twee seconden meer nodig hadden in het parcours. Romain Duguet en Tipsy Girl Loisel, eveneens een dochter van Diamant, pakten de derde plaats in 53,83 seconden.

Verder in de top vijf zien we de Zangersheideruin Copain Z (Calvino Z) op vier onder de Finse Juulia Jyläs.

Klik hier voor het volledige resultaat.