Jos Verlooy elfde in Wereldbeker Londen

Jos Verlooy elfde in Wereldbeker Londen
Vorig jaar won Maikel van der Vleuten nog de Wereldbeker manche van Londen, dit keer moest hij met VDL Groep Sapphire B genoegen nemen met een 12e plaats na een foutje op de voorlaatste hindernis. Met 13 combinaties, waaronder onze twee landgenoten Jos Verlooy en Constant Van Paesschen, moesten ze in de barrage onderling uitmaken wie er met de winst aan de haal zou gaan. Uiteindelijk was het Marco Kutscher die met Cornet's Cristallo de beste was. Zijn landgenoot Daniel Deusser werd 2e. Niet met Cornet D'Amour of First Class van Eeckelghem, maar wel met zijn nieuwste troef Carriere. De voorbije maanden reed zijn collega amazone Petronella Andersson deze 11-jarige merrie bij Stephex Stables. De Zweedse Malin Baryard Johnsson eindigde op de 3e plaats met H&M Tornesch. Robert Whitaker (Catwalk IV) en Geir Gulliksen (Edea S Banjan) werden 4e en 5e.

Jos Verlooy was snel met Domino, maar kreeg een fout op de tweede hindernis van de dubbelsprong. Hij moest zo tevreden zijn met de 11e plaats.
Constant Van Paesschen was met 'paard van het jaar' Citizenguard Toscan de Sainte heel snel, maar haalde de laatste drie hindernissen naar beneden. Hij eindigde zo op de 13e plaats.

"Ik had vooraf geen 13 foutloze combinaties verwacht, maar alle paarden sprongen super. Ik wist dat ik een kans had in de barrage met mijn paard. Deze overwinning doet veel deugd want ik heb niet zo een goed weekend gehad, dus dit maakt alles goed. Cornet's Cristallo is totaal anders te rijden dan zijn vader. Hij is sneller en ook makkelijker te rijden. Ik wil graag mijn groom ook bedanken, want zij doet zoveel voor mij." aldus Kutscher.

Klik hier voor de uitslag.