Joris Vergauwen en Niki Geenens verzekeren Oost-Vlaamse overmacht op het Azelhof

Joris Vergauwen en Niki Geenens verzekeren Oost-Vlaamse overmacht op het Azelhof
Nadat hij eerder won in de 1.30m rubriek sprong Joris Vergauwen op zaterdag avond naar de overwinning in de 1.40m Gold Grand Prix in Lier. Op het Azelhof kwalificeerden elf duo's zich voor de barrage van de Grote Prijs. Samen met Bulgari d'Arsouilles (Baloubet du Rouet) klokte Vergauwen als enige foutloos af in onder 38 seconden. De Oost-Vlaming hield zo één van 's werelds beste, Niels Bruynseels achter zich.

Bruynseels volgde met ruim één seconde op de tweede plaats met Kadaffi van Orti (Diamant de Semilly). Het duo stopte de klok in 38,98 seconden. Jeroen Appelen stelde zich tevreden met een derde plaats. Appelen sprong naar de laatste trede van het podium met Fanya. Samen met Jade vh Lindehof sprong hij eveneens foutloos naar de zesde plaats.

Net buiten het podium volgden Tristan Guisson met Corrychella en Thibault Destrebecq met Jade vh Lindehof op een vierde en vijfde plaats.

In de 1.30m rubriek hield Vergauwen de concurrentie achter zich met Ebel d'Arsouilles. Samen met de 14-jarige Hearbreaker-nazaat klokte Vergauwen foutloos af in 25,10 seconden en bleef zo nipt voor op toon Maes met Virgule d'Isle. De West-Vlaamse springruiter, Frederik Cattebeke vervolledigde het podium met Henco.

De Oost-Vlaamse springruiters regeerden op het Azelhof. Niki Geenens bleek zo de snelste in de 1.20m rubriek. Samen met Gazelle van de Vaelenberg (Toulon) bleef Geenens Ellen De Swert voor. De Vlaams-Brabantse amazone vervolledigde het podium met respectievelijk Escape en Cantchelaro.