Jordy Clapdorp en Niki Geenens regeren in Maldegem

Jordy Clapdorp en Niki Geenens regeren in Maldegem
Het verlengde paasweekend zorgde voor heel wat activiteit. In Maldegem kwalificeerden zeven combinaties zich voor de barrage in de regionale 1.20m hoofdrubriek. Van de vier foutloze duo's noteerde Jordy Clapdorp de snelste chrono met zijn 13-jarige Bachelor.

Met bijna twee seconden verschil volgde Amber Van Hal op de tweede plek in het zadel van Katy van 't Pauwenhof (Deauville van T&L ). Yolan Merckx vervolledigde het podium met de 7-jarige Iron Man Van De Padenborre -nazaat, Margaret van 't Barelhof. Net buiten het podium strandde Aliki Rotsaert foutloos op de vierde plek met Jacinto Dwerse Hagen. De snelste chrono kwam op naam van Anouk Steyaert. Op de rug van Japrisco van de Backershoeve strandde Steyaert op de vijfde plek met één springfout.

Op de eerste springdag werden de hoogste hindernissen op een hoogte van 1.10m gebouwd. Niki Geenens overwon daarbij de proef. Slechts drie duo's hielden het hout over  beide omlopen in de lepels. Geenens overwon met ruim één seconde voorsprong in het zadel van Chelsea. Wiktoria Godyn volgde op de tweede plek met Fodiena voor lokale amazone, Amelie Clarys in het zadel van Jongleur.

Opnieuw overwon Seppe Follon de hoogste pony rubriek. Samen met Porto bleef Follon Kyara Stuer met Petacchi ter Elzen voor. Dina Van  Malderen vervolledigde de top drie met Denderland Kaatje.

Alle resultaten