"Jonkie" Demeersman houdt stand in Golden Oldies rubriek op Indoor Brabant

"Jonkie" Demeersman houdt stand in Golden Oldies rubriek op Indoor Brabant
Vanavond stond speciaal in het kader van 50 jaar Indoor Brabant een wel heel speciale rubriek op het programma. Na de indoor eventing was de piste vrij gegeven voor de ‘Jumping Legends’, een groep ruiters die in het verleden top prestaties neer zette hier in Den Bosch.

In deze wel heel speciale rubriek was het uiteindelijk de 58-jarige Bert Romp die de rest van zijn generatiegenoten achter zich liet met Contento. Al na de eerste omloop balde Romp zijn vuist boven de laatste oxer alsof hij gewonnen had.

Vragende naar zijn tactiek voor de barrage onthulde Romp, "Gewoon hard rijden! En hopen dat ik blijf zitten" Hij kwam dan ook terug om het klusje ten klaren en klopte onder toeziend oog van zijn zoons acht andere collega's met een tijd van 36.03 seconden.

Alleen de oudste deelnemers Johan Heins (69) liet in de basis omloop een balkje vallen. "Stom, mijn eigen fout! Het paard sprong echt super" zei Heins na zijn rit.

De jongste in het veld, Dirk Demeersman met 52 jaar, ging in de barrage een lange tijd aan de leiding. In het basis parcours ging het nog niet zo snel met de nog jonge Jaguar van Paemel. Maar in de barrage wist het duo kort te wenden en klokte 37.04 seconden.

Demeersman was tevreden over zijn paard, "Het was de eerste keer voor Jaguar in zo een drukke omgeving. Daarom begon ik wat rustig, maar hij deed het goed!"

Als laatste starter kon enkel Piet Raijmakers nog Romp van de overwinning houden. De 60-jarige ruiter uit Asten nam zeven jaar geleden afscheid in Den Bosch. Maar werd vanavond met open armen ontvangen in zijn Brabant. Raijmakers koos voor een rit op volle vaart en wat langere lijnen Onder aanmoediging van het publiek in de Brabanthallen kwam de thuislegende als tweede over de eindstreep in 36.65 seconden.