Jonas Bellemans wint de Beker van Brabant

Jonas Bellemans wint de Beker van Brabant
Tijdens de HGVBB wedstrijd bij de Jochri in Wemmel werd het kampioenschap voor de Beker van Brabant afgewerkt. In de finale op zondag, die over twee omlopen werd verreden, wist er geen enkele combinatie dubbel foutloos te blijven. De uiteindelijke winnaars werden Jonas Bellemans en de voor het AES goedgekeurde dekhengst Tobago Z. Met de 7-jarige zoon van Tangelo van de Zuuthoeve kreeg hij in elke ronde 1 strafpunt voor tijd aangerekend. Nathalie Geeraerts werd 2e met Gaea. Zij bleef in de eerste ronde foutloos maar kreeg in de tweede ronde 4 strafpunten achter haar naam. Het thuispubliek zag hun favoriet Mike Dielemans 3e worden met Fideel van de Hemel. Danny Van Es (Cantchelaro du B&A) en Geoffrey Van Huffel (Guylian-Ge.Mi) vervolledigden de top 5.

Op donderdag won Danny Van Es de eerste kwalificatieproef (1m20) met Cargo Z. Hij eindigde ook nog op de 2e plaats met Cantchelaro du B&A. De 3e plaats was voor Maarcha Stockman met Diante van Godselbos.
Van Es won op zaterdag de tweede kwalificatieproef met zijn dekhengst Cantchelaro du B&A. Bert Panneels (Or La Loi) en Nathalie Geeraerts (Chelsea) werden 2e en 3e.

De slotproef (1m15) van het weekend kwam ook op naam van Danny Van Es te staan, dit met Cargo Z onder het zadel.

Klik hier voor de uitslagen.

FRA_0034B FRA_0036B FRA_0263 FRA_0265 FRB_1108B FRB_3918 FRB_3985 FRC_0040