Joke Van Inderdael wint het Trens kampioenschap

Joke Van Inderdael wint het Trens kampioenschap
Op 17 en 18 september maakte De Katershoeve in Loenhout zich op voor het kampioenschap “High” van RC De Trens. Dat Nick Van Hooydonck zorgde voor een toporganisatie verbaasde de meesten niet, maar dat hij ook invloed had op het weer was een aangename verrassing.

In de eerst manche verschenen een 40-tal combinaties aan de start. Emile Sleeuwenhoek maakte aan het einde van de proef meteen indruk en reed met Heartbreaker in een snelle barrage foutloos één seconde sneller dan Kamille Van Bunder met Fallon. Joke Van Inderdael verscheen al een eerste keer in de top drie. Dat deed ze met Imagine That van de Fruitkorf.

Hoewel het einde van het seizoen vaak een vermoeiende periode is voor de meeste combinaties, verschenen de geselecteerden die dag nog eens opnieuw aan de start voor een spannende tweede manche. Joke Van Inderdael en Dagano toonden zich de sterksten, gevolgd door Alfons Sanders met Cavalon en Kamille Van Bunder met Girbaya.

Na een (voor sommigen) goede nachtrust stonden de zenuwen gespannen voor een snelle jachtproef. Joke Van Inderdael was de snelste én foutloos met Dagano van de Achterste Dries. Ze werd gevolgd door Alfons Sanders met Cavalon en Sofie Vandekeybus met Urielle. Joke Van Inderdael begon zo als eerst gerangschikte aan haar finale die werd gereden in twee rondes.

Hierbij wist Van Inderdael haar positie te verzekeren en werd na een zware selectie uiteindelijk kampioene “High” van RC De Trens 2016. Naast haar blonken Alfons Sanders en Kamille Van Bunder op de tweede en derde plaats met Cavalon en Girbaya.


Frederic Mees wordt kampioen bij de debutanten na een lange en moeilijke wedstrijd



Dat de zenuwen gespannen stonden kan ook op zijn minst worden gezegd van de debutanten en hun entourage. Ook voor deze jonge ruiters en amazones werd het kampioenschap gereden in 3 manches en een finale met twee rondes. Het werd ook knokken voor favoriet Frederik Mees, die in de eerste manche slechts eindigde op een ontmoedigende negende plaats.

De overwinning van deze eerste selectie ging naar Aurelie Hoskens met Gaspara De La Fue. Zoe Verschooten werd tweede met Surprice. Miguel Muijirez vocht met Pepper ‘n Salt voor zijn derde plaats.

Muijirez deed beter in de tweede selectie en werd daar eerste én derde met respectievelijk Pepper ‘n Salt en Rosemount Blaze. Aurelie Hoskens en Gaspara De La Fue eindigde, als tweede.

In de derde manche was er nog veel mogelijk en werden de kaarten nog eens geschud. Mees wist zich te herpakken met Feline en klom op in het klassement door zich als derde de plaatsen in deze proef. Miguel Muijirez bleef vechten en ging hem voor op de tweede plaats. Jade Van Stallen werd eerste met haar razendsnelle qtie.

De finale was alles of niks. Mees zette er zijn beste beentje voor en won het kampioenschap door de laatste twee rondes foutloos een snelste tijd neer te zetten. Aurelie Hoskens werd tweede in het eindklassement, gevolgd door Jade Vanstallen.