Jérome Guery en Gregory Wathelet blijven scoren in Parijs. Kevin Staut spurt naar de overwinning.

Jérome Guery en Gregory Wathelet blijven scoren in Parijs. Kevin Staut spurt naar de overwinning.
Snel, sneller, snelst en een uitbundig toejuichend publiek vormden de Speed Challenge van de Longines Masters in Parijs. Halfweg de rubriek greep Julie Epaillard de leiding met enkele foutjes op de teller. Epaillard reed een pijlsnelle proef met de 12-jarige Diamant de Semilly-Safari d Auge.  Echter bleek dat niet voldoende.

Als één van de laatste ruiters aan de start, sprong Kevin Staut foutloos voorbij die tijd met de 12-jarige sBs-merrie, Ayade de Septon de HDC (Wandor van de Mispelaere). Samen met de dochter van de Belgische, Wandor van de Mispelaere klokte Staut foutloos af in 62,29 seconden.

Simon Delestre volgde op de derde plaats met de Chacco-Blue zoon, Chadino. Net buiten het podium nam Lorenzo de Luca genoegen met een vierde plaats.

De Luca, die eerder ten val kwam met Halifax, loodste Evita van 't Zoggehof door het parcours in een totaal van 65,73 seconden. Twee Belgen volgden in de ranking. Jérome Guery zet zo zijn goede vorm verder met de 9-jarige BWP-merrie, Jelly Belly van het Eikenhof (Chopin van het Moleneind). Guery bleef in deze rubriek nipt voor op landgenoot Gregory Wathelet. Wathelet, die eerder al won vandaag,  volgde op de zesde plaats met Eldorado van het Vijverhof (Thunder van de Zuuthoeve).

Uitslag