Jeroen Dubbeldam is opnieuw de 'ruiter v/h jaar'

Jeroen Dubbeldam is opnieuw de 'ruiter v/h jaar'

Voor de tweede achtereenvolgende keer is springruiter Jeroen Dubbeldam verkozen tot Ruiter van het Jaar. Werd hij in 2014 verkozen na het behalen van het individueel wereldkampioenschap én met het team, in 2015 repeteerde hij deze ‘dubbel’ tijdens de Europese Kampioenschappen in Aken, opnieuw met SFN Zenith N.O.P.





Daarmee komt zijn naam nu driemaal op de erelijst van Ruiters van het Jaar voor, want in 2006 kreeg het gouden WK-team, waarvan hij toen deel uitmaakte, deze eretitel als collectief.

Gedenkwaardig
Voor de door het Bestuur van Indoor Brabant in 1967 ingestelde Commissie, die jaarlijks de Ruiter van het Jaar voordraagt, zou het een gedenkwaardige bijeenkomst worden. Voor de 50e (!) keer zou tot een keuze worden gekomen. Dat gebeurde ditmaal onder de leiding van een nieuwe voorzitter. Jarenlang vervulde Indoor Brabant-bestuurslid en later bestuursvoorzitter Gerrit Jan Swinkels deze taak met verve. Helaas overleed hij vorig jaar onverwachts en is Anky van Grunsven, die tijdens haar glansrijke hippische carrière achtmaal tot Ruiter van het Jaar werd verkozen, hem opgevolgd als voorzitter van Indoor Brabant én van de Commissie.