Jeroen de Winter is oppermachtig in BK-troosting

Jeroen de Winter was vanmorgen in top vorm in de competitie voor "the beste of the rest" in de troosting om het BK van de 7-jarige springpaarden in Lummen. In de rubriek op tijd sprong de ruiter met twee van zijn jonge toppers naar het podium en liet Christophe Vanderhasselt achter zich om de overwinning.

65 combinaties kwamen aan de start in de rubriek waar toch nog flink om de prijzen gereden werd. De Winter stond daarbij op eenzame hoogte met zijn beide paarden en claimde met Karmelita van Dries (v. Diamant de Semilly) de winst na een vliegensvlugge rit van 63.63 seconden. Met zijn tweede troef Cleopatra Z deed hij het nog eens gladjes over. Hij stuurde de Zangersheide gefokte merrie in 63.76 seconden naar de tweede plaats.

Vanderhasselt volgde met Elite-Chin de Saulieu vlak achter de winnaar. Hij klokte met zijn SBS merrie een vlotte rit van 63.82 seconden, maar kwam daarmee net te kort om de winst over te nemen.

Guy Janssen klokte exact 64 seconden met zijn Indoctro-zoon Fun again en werd vierde. Terwijl het Patrik Spits was die zijn merrie Veracruz Dh Z (v. Vertigo Saint Benoit) naar de vijfde plaats stuurde.

Kijk hier voor alle resultaten.