Jeroen Appelen moet enkel Beat Mandli voorlaten in Knokke

Jeroen Appelen moet enkel Beat Mandli voorlaten in Knokke
Heel wat berichtgevingen vandaag over de eerste dag van Knokke Hippique. Dat heeft vooral te maken met de verschillende proeven die er op de twee pistes worden afgewerkt.

Op de hoofdpiste 'Zoute Plage' werd er daarnet in de 2 ster competitie over een hoogte van 1m45 gestreden voor de overwinning. Er wisten maar liefst 23 combinaties zich te plaatsen voor de afzonderlijke barrage.
Maar daarvan kon er maar één iemand de beste zijn en dat was de Zwitser Beat Mandli. Met de 12-jarige KWPN'er Zander (v. Cantos) was hij 8 honderdste van een seconde sneller dan Jeroen Appelen en de 10-jarige Aikido Z (v. Accardi).
Thierry Goffinet en Artuur JH Z (v. Andiamo) stonden even aan de leiding maar eindigden uiteindelijk op de 3e plaats.
De top 5 werd vervolledigd met Guido Klatte (Qinghai) en Adir Abreu Junior (Citizenguard Terre D'Aix).

Op de andere 'Albert Plage' piste is er intussen ook een 1m30 rubriek afgelopen. Die kreeg met Ivan Dalton een Ierse winnaar. Al heeft deze ook wel een Belgisch kantje aangezien Dalton al vele jaren in België woont en een Belgische partner heeft.
Dalton won met de 7-jarige Calida (v. Calido). Jan Claeys, vorig jaar nog goed voor winst in Knokke, behaalde een 2e plaats met de Clinton dochter Grande J.
Emilie Conter eindigde op de 3e plaats met Cesanna (v. Cento).

De top 5 werd vervolledigd met Bart Bomere (Dorina du Domaine) en Yoeri Braems (Jamaica Hof Ter Zeedycke).

Klik hier voor de uitslagen.

P13A1072P13A0973P13A0956